SKRYTER PEP OG CITY OPP I SKYENE: Napoli-manager Maurizio Sarri. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS / NTB Scanpix
SKRYTER PEP OG CITY OPP I SKYENE: Napoli-manager Maurizio Sarri. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Orket ikke se mange City-kamper før gigantmøtet:
- Ville ikke bli deprimert

Ingen klubber i de fem store ligaene scorer mer mål enn Manchester City og Napoli. I kveld møtes de i Champions League.

Manchester City - Napoli 20.45 (Viasport 2)

(FourFourTwo): «Il bello d’Europa» (Europas skjønnhet).

Slik presenterer den italienske avisa Corriere dello Sport kveldens Champions League-batalje mellom Napoli og Manchester City.

Begge klubbene står for fin og offensiv fotball, og har henholdsvis notert seg for 26 og 29 ligamål denne sesongen, mest av samtlige klubber i de fem store ligaene.

Napoli står med imponerende 8-0-0 på de åtte første seriekampene, mens Manchester City står med 7-1-0. Det kan med andre ord være duket for et fyrverkeri av en fotballkamp i kveld.

Manchester City har scoret fem mål eller mer i fire av de fem siste ligakampene. Napoli-manager Maurizio Sarri forteller at han ikke ville se alle kampene til Pep Guardiolas mannskap.

- Jeg så noen av kampene deres, men jeg ville ikke se alle fordi jeg ville ikke bli deprimert. Jeg mener Manchester City helt klart er det sterkeste laget i Europa for øyeblikket, uttalte Sarri ifølge UEFA.com.

Han mener det vil bli veldig vanskelig for mannskapet hans å få med seg et godt resultat fra kveldens kamp.

- Følelsen jeg får fra laget mitt og å se Manchester City spille, er en jeg til og med ikke fikk da jeg spilte mot Real Madrid i fjor. Jeg har alltid trodd at laget mitt kan gjøre det vanskelig for motstanderen, uansett hvem vi møter. Men nå, etter å ha sett Manchester City, de er et formidabelt lag, og det er ikke bare en følelse, tallene bekrefter inntrykket mitt, sier Sarri, som ikke regner å få med seg noen poeng fra Etihad.

HAR IMPONERT: Manchester City og manager Pep Guardiola har fått det til å stemme denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
HAR IMPONERT: Manchester City og manager Pep Guardiola har fått det til å stemme denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elleve kukhoder

Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen skal kommentere kveldens kamp for Viasat. Han tror ikke Sarri har gitt opp kampen på forhånd, slik det kan virke ut fra disse uttalelsene.

- Han har sagt at han vil at Napoli skal framstå som «elleve kukhoder som spiller fotball i ansiktet på Manchester City». Det er litt typisk Sarri, som er en røff type. Han er på alle måter interessert i å klå City så mye Napoli kan i den kampen der. Om Napoli skal ryke der, er ikke det avgjørende for om de går videre i Champions League eller ikke. Du vet hvordan det er med italiensk mentalitet. Det dreier seg om å vinne. De kommer ikke til å legge seg mot City. De ønsker å vise seg at de har tatt et steg videre og kan konkurrere med hvem som helst. Det handler om å dempe forventningene, sier Eriksen.

Han peker på at klubben har tatt store steg under manager Sarri, som har ledet klubben i tre sesonger.

- Det første året under Sarri så handlet det om å lære seg å være et topplag i Serie A og gi Juventus litt kamp. De hadde ikke den erfaringen til å stå løpet ut og vinne ligaen, men de fikk nok poeng til å delta i Champions League. Sesongen etter lærte de seg å takle Serie A-spill og Champions League samtidig. Det ble en belastning som gikk utover seriespillet. Det endte med at Napoli ble nummer tre og Roma nummer to. De er bedre rustet nå til å takle å spille på toppnivå i Serie A og gjøre det de skal der, og samtidig være konkurransedyktige i Champions League. Det har med modenhet å gjøre, sier Eriksen.

Selv om Napoli ble nummer tre forrige sesong tok klubben flere poeng (86 mot 82) og scoret flere mål (94 mot 80) enn sesongen før.

- Det scores mer enn noensinne. Det er veldig solid over hele linja, det slippes inn relativt lite også. Poenget er at under Sarri slipper de inn mindre enn de gjorde under Benitez. Det første Sarri jobber med i sine lag er den bakre fireren. Det er ikke så mange som tenker på det, på grunn av måten Napoli spiller fotball på. Legg merke til hvor strak den forsvarslinja er og hvor helhetlig den beveger seg gjennom hele kampen, sier Eriksen, som forteller at linja ofte står høyt.

- Det gir bakrom, men da har du en keeper som Reina som er god med beina. Han har en definert «femtemann i forsvarsleddet»-rolle. Han er en god pasningspiller og skal ligge der og sveipe det han kan. Napoli vet at de gir bort et visst bakrom. Poenget er at ting henger sammen. Han har rette spillertyper og balanse i laget som gjør at han ikke glemmer det defensive.

GJENSYN MED REINA: Napoli-keeper Pepe Reina spilte i Liverpool tidligere. Foto: NTB Scanpix
GJENSYN MED REINA: Napoli-keeper Pepe Reina spilte i Liverpool tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trekker fram trio

Viasat-eksperten trekker særlig fram tre spillere i Napoli-laget som er årsaken til suksessen laget nå opplever. Marek Hamsik, Lorenzo Insigne og Dries Mertens.

- Kaptein Hamsik, som har klart det kunststykket å nærmest bli en konge i Napoli. Han er en «en klubb»-spiller og er ett mål unna å tangere Maradona som tidenes mestscorende i klubben. Og han blir sett på som en napolitaner. Det er ikke bare at han har den statusen, men på sitt beste er han en komplett midtbanespiller. Han er god med ball og setter opp folk rundt seg, sier Eriksen.

- Han har god kontakt med Insigne på venstresiden. Insigne er en ektefødt Napoli-sønn. En som har ballferdigheter på et nivå som er veldig høyt. Han er flink til å sette opp andre og scorer mye selv også. Han har en skuddfot som setter dem fra lang distanse, sier Eriksen.

- Så er det kanskje den som har blomstret mest under Sarri; Mertens. Han har utviklet seg fra å være en god spiller som var andrevalg bak Insigne, til å bli en tryllekunstner. Han kan score på alle mulig forskjellige vis og gjør det i bøtter og spann, sier Eriksen, som i tillegg nevner midtbanedynamoen Jorginho, José Callejón som spiller på høyresiden i Napoli-angrepet, og midtstopper Kalidou Koulibaly som han mener har potensial til å bli en av de beste stopperen i verden.

HYLLES: Napoli-trioen Marek Hamsik (midten), Lorenzo Insigne (t.v.) og Dries Mertens trekkes fram som de viktigste spillerne. Foto: AFP / CARLO HERMANN / NTB Scanpix
HYLLES: Napoli-trioen Marek Hamsik (midten), Lorenzo Insigne (t.v.) og Dries Mertens trekkes fram som de viktigste spillerne. Foto: AFP / CARLO HERMANN / NTB Scanpix Vis mer

Skryter av Napoli

Pep Guardiola er også full av lovord om kveldens motstander, som har scoret tre mål eller mer i sju av de åtte Serie A-kampene som er unnagjort.

- De spiller fullstendig annerledes enn det vi normalt møter i Premier League, så vi må tilpasse oss. Jeg er like mye en tilskuer som manager og jeg liker å se på Napoli, når jeg er hjemme i stua og ser hvordan de spiller. Jeg liker det og jeg lærer mye, sier Guardiola ifølge UEFA.com.

Eriksen er ikke overrasket over at de to managerne skryter hverandre opp i skyene før kveldens batalje.

- Det er ikke rart at Pep liker Napoli, de spiller på en lik måte som hans lag gjør. Noe av det han sa før kampen, var at det ikke er noe lag i Europa som har så god «build up» (bygger angrep bakfra i banen journ.anm.) som Napoli har. Det er samme grunnlag for Peps filosofi. Det er veldig likt, sier Eriksen.

- Så bruker jo Pep enhver anledning til å skryte Napoli opp i skyene, det tror jeg han mener også. Peps mål er å slå Napoli. Napolis mål er å vise City at det beste laget i Italia er minst like gode som det beste i England. At Napoli kommer til å tilpasse litt og gjøre noen endringer i forhold til det de stilte med sist, tror jeg de kommer til å gjøre. Men de kommer til å stille slagkraftig og ønsker å profilere seg i en kamp som dette, sier Eriksen.

Viasat-eksperten tror fort vi kan få se et fyrverkeri på Etihad i kveld.

- Det kan være det. Noe av bakteppet er at Napoli er et lag som ikke er så nøye på om de spiller hjemme eller borte. De har en spillestil som de er tro mot uansett. Jeg tror det blir mål begge veier faktisk, sier Eriksen.