Orket ikke se Norge

Danmark-ving Martin Jørgensen synes kampen var så kjedelig at han skiftet kanal på TV'n. Har han rett?

Udinese-spilleren hadde rigget seg til foran TV-apparatet for å kikke på sine nordiske naboer i går kveld. Men i god dansk tradisjon fikset han ikke å se den norske spillestilen i 90 minutter.

- Det ble litt kjedelig, så jeg skiftet faktisk kanal, sier den danske kantspilleren til

B.T.

Nå avisa forteller han at Norge vant 2-0, er han ikke overrasket:

- Vi kunne kanskje ha håpet på litt hjelp fra Bosnia, men slik gikk det ikke. Bosnia likner et lag vi skal slå både hjemme og borte, og så blir innbyrdes oppgjør mellom Norge, Romania og Danmark avgjørende.

Langstrakt affære på Ullevaal

Morten Olsens assistentrener Keld Bordinggaard var på Ullevaal i går, og sier i dag at han ikke lært noe nytt om Nils Johan Sembs mannskap.

- Vi fikk ingen hjelp, og må vi nok ned og skaffe et resultat i Romania, sier Bordinggaard.

De danske avisene hisser seg ikke opp over Norges seier som gjør at Danmark nå er nummer tre og utenfor sluttspillplassene i EM-kvalikgruppa. B.T var ikke imponert over spillet etter målene.

- Resten av forestillingen ble en langstrakt affære, og annenomgangs spenningsmessige høydepunkt kom da bosniske tilhengere slang romerlys inn på banen like før slutt.

Nyhetsbyrået Ritzau nøyer seg med å fastslå at Norge har fått en flott start med sju poeng på tre kamper, og at Danmark ikke fikk noe hjelp.

Glade dager på 90-tallet

Politiken

fokuserer på Semb som er gått fra «nasjonal syndebukk til fetert folkehelt».

- Det er realitetene for den norske landslagstrener Nils Johan Semb, som på litt over en måned har forvandlet en generell norsk fotballdepresjon til noe som kan minde om de gladeste dagene på 90-tallet, der Flo-familien vant alt i lufta, og norske kommentatorer skrek seg hese om «verdens beste».

(Dagbladet.no)

SLO AV: Danmarks Martin Jørgensen, her i en kamp selv.