Orket ikke vinne

Med seier i det siste verdenscuprittet i Belgia, ville Gunn Rita Dahle vunnet verdenscupen i terrengsykling. Men en dårlig dag på jobben ga andreplass både i avslutningsrittet og i sammendraget.

Forutsetningene var greie: Med seier i Houffalize ville Gunn Rita vinne verdenscupen - hvis lederjenta Alison Sidor ikke ble bedre enn nummer fire. Kanadiske Sidor hadde også en dårlig dag på jobben og havnet på nettopp denne plassen.

Det var Gunn Rita sjøl som ikke orket å vinne.

Uten krefter

- Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det var ikke krefter i beina. Allerede etter én runde skjønte jeg at sammenlagtseieren var utenfor rekkevidde, sier Gunn Rita Dahle til Dagbladet.

Førsteplassen i gårsdagens ritt gikk i stedet til spanske Margarita Solano, fem minutter foran den norske jenta.

Etter Tour de Feminine ble det mye mas og lite ro, og Gunn Rita fikk ikke slappet av nok mellom knallharde treningsøkter.

Vinne VM

- De siste dagene har vært slitsomme, beina har vært tunge og jeg har hatt lite overskudd. Jeg var forberedt på at det ville bli tungt i verdenscupavslutninga.

- Andreplass sammenlagt er bra, men jeg hadde høyere mål. Men slik det ble, kan jeg ikke klage. I går var jeg ikke god nok.

Nå satser Gunn Rita i stedet på å vinne VM i Åre om to uker.

- Først går turen hjem til Stavanger for å samle overskudd. Jeg skal trene og hvile, spise mye god mat og slappe av sammen med kjæresten Kenneth Flesjå.

- Derfor stiller jeg i ny utgave til VM, lover Gunn Rita Dahle.