Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ørliten framgang for hopperne

Norsk hoppsport reiste seg etter fredagens fadese, men etter 19. plass av unggutten Anders Bardal er det fortsatt langt fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jo ikke jeg som skulle vært best av oss. Det er et lite skritt framover, men på ingen måte godt nok, sa Bardal som hoppet 115 og 113 meter i sine to svev.

Unggutten fra Steinkjer hoppet ikke i fredagens renn etter å ha mislykket i kvalifiseringen torsdag kveld, men kunne fortelle om oppladningen foran dagens renn.

- Vi bestemte oss for å kutte ut gårsdagen fullstendig. Vi klarte det ved å spille kort og kose oss, sa 19-åringen.

Må stole på seg selv

Landslagssjef Hroar Stjernen mener at hans hoppere må tore å stole på seg selv. Til tross for den vanskelig perioden de er inne i, mener Stjernen at situasjonen er langt lysere enn tilfellet var ved samme tidspunkt i fjor.

- Da gjorde alle hopperne samme feil. Nå har hopperne småfeil som kan rettes på. For de har egentlig lagt ned en kjempejobb i treningen siden i juni. Jeg tror de bare trenger flere hopp, forklarte Stjernen.

I det andre verdenscuprennet endte Tommy Ingebrigtsen på 22. plass, mens Roar Ljøkelsøy tok 28. plassen. Olav Magne Dønnem (31.), Bjørn Einar Romøren (47.) fikk ikke hoppe i finalen.

Ny samling på Lillehammer

Etter verdenscupåpningen skal de norske hopperne igjen samles på Lillehammer fra tirsdag. Stjernen vil ta ut laget som skal hoppe i Neustadt i helgen og i Villach helgen etter. Men først vil han ha med seg det som skjer i norgescuprennet i Lysgårdsbakken søndag.

De tre som fikk hoppe finalen lørdag, Anders Bardal, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy sammen med Olav Magne Dønnem får ny tillit. Da er det igjen to plasser som resten av de norske hopperne skal kjempe om.

(NTB)

Hele Norges coronakart