Ørmen ble reddet av mirakeldoktor

Superreserve Linda Ørmen scoret to mål mot Sør-Korea lørdag. Sjøl tror hun karrieren hadde vært slutt om ikke Arild Abrahamsen hadde kurert ryggen hennes før jul i fjor.

- Han reddet karrieren min. Jeg velger å kalle ham mirakeldoktoren fra Svinndal.

Linda Ørmen kom hjem fra proffspill i USA som et pillespisende smertevrak i juli i fjor. Hun har vært plaget med ryggsmerter og melkesyre i beina i mange år, og har ifølge seg sjøl prøvd alt som er av leger og fysioterapeuter. Nå var det verre enn noen gang.

- Jeg gikk til landslagslegen og andre, men heller ikke de fant ut av det, sier Ørmen til Dagbladet.

Smertene ble verre og verre.

- Jeg gikk hjemme i fire måneder og hadde smerter nesten uansett hva jeg skulle gjøre.

Hun brukte tusenvis av kroner fra egen lomme i håp om å bli frisk igjen. Men uten resultater og klar diagnose.

Betalte sjøl

I begynnelsen av desember oppsøkte hun Abrahamsen. Tidligere har hun fått hjelp hos ham til å kurere småsmeller og strekkskader. Denne gangen trodde hun skaden var for omfattende for Svinndal-legen.

- Det var derfor jeg ikke tok kontakt med ham med én gang. Dessuten fikk jeg ikke dekket utgiftene til å bruke ham. Nå har jeg brukt 20000 kroner uten å få igjen en øre. Vi jobber fortsatt med saken hos forsikringsselskapet, men det har vært verdt hver krone, sier hun til Dagbladet.

Abrahamsen fant raskt en prolaps og et bekken som var ute av stilling. Dette forårsaket smerter i muskler i hele regionen rundt korsryggen.

- Han behandlet meg intravenøst med naturmedisin.

Etter to måneder - i begynnelsen av februar i år - var hun kvitt alle smertene. Hun kunne trene for fullt med Asker, kjempet seg inn i VM-troppen og landslaget og er nå en av heltene i USA.

- Jeg finner ikke ord for hvordan jeg skal få takket Arild.

Omdiskutert

Arild Abrahamsen har blitt brukt av langdistanseløper Marius Bakken til å bli kvitt jernforgiftningen. Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle har også fått hjelp. Det samme har RBK-spiss Frode Johnsen. Metodene hans er omdiskuterte i etablerte legekretser.

- All min behandling er basert på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Jeg driver ikke med noe hokus-pokus. Det må i så fall være å finne ut hva som er galt, sier Abrahamsen.

Det gleder ham at Linda Ørmen har kommet tilbake for fullt.

- Veldig artig å se at hun får være med, og scorer mål, sier han.

<B>SMILER IGJEN: </B> Etter mye skadetrøbbel er Linda Ørmen tilbake for fullt. Skadehistorien hennes er meget spesiell.