Ørn-jentene kan bli degradert

Risikerer samme skjebne som Asker.

Trondheims-Ørn-trener Gøril Kringen frykter at fotballforbundets tålmodighet med klubben er slutt. Anlegget på Lade kommer til å sende Ørn ned i 1. divisjon, skriver Adresseavisen.

Med en plassering på tabellens ingenmannsland, ser Ørn-treneren framover mot neste sesong. Det hun ser, er ikke verdig en klubb som har som visjon å være blant Europas beste fotball-lag.

- Hvis det ikke skjer noe, er jeg stygt redd for at vi spiller 1. divisjon neste år. Fotballforbundet tør å sette ned Ørn. Nå må vi kunne vise til et forpliktende planverk som viser utbyggingstakten på Lade, krever Kringen.

Hun advarer de som tror Ørn vil bli tatt lett på når lisensen skal gis og viser til Asker som fikk svi for dårlig økonomistyring og ble sent en divisjon ned i 2006.

Fotballforbundet innførte klubblisens i eliteserien for kvinner i 2006, og det innebærer at klubbene skal innfri krav til økonomi, sportslige, organisatoriske og administrative forhold, lov og reglement, og infrastruktur i form av stadionfasiliteter.

(NTB)

FRYKTER DET VERSTE: Terner Gøril Kringen, her under en gjesteopptreden under VM i Kina, frykter at Trondheims-Ørn kan bli sendt ned i 1. divisjon.