Ortega får Maradonas trøye

Midtbanespiller Ariel Ortega skal bruke Diego Maradonas legendariske trøye nummer 10 i VM-sluttspillet.

Argentinerne ville opprinnelig la nummer 10 stå ubrukt for å hedre Diego Maradona, men ble nektet av FIFA-styret.

VMs organisasjonskomité anbefalte lørdag Argentinas forespørsel om å hoppe over nummer 10. Det var ventet at styret ville slutte seg til anbefalingen, men i stedet ble forespørselen avslått.

Nå har Argentina gitt Ortega det ærefulle draktnummeret, mens tredjekeeper Roberto Bonano fikk nummer 23. Ortega hadde drakt nummer 23 på Argentinas opprinnelige liste.

- Selv om organisasjonskomiteen ønsket et unntak fra regelen om nummerering fra 1 til 23, var styret av en annen oppfatning, sa FIFA-president Sepp Blatter.

- Kanskje vi i neste VM og andre FIFA-turneringer vil være mer fleksible, slik at lagene kan velge 23 nummer mellom 1 og 100, 1 og 30, 1 og 25 eller noe slikt. Men nå er vi bare noen dager fra avspark, og dette var ikke rett øyeblikk å fravike reglene, sa han.

Diego Maradona, kanskje tidenes beste fotballspiller, førte Argentina til VM-tittel i 1986 og til finale i 1990. I kvartfinalen mot England i 1986 scoret han begge mål. Det ene var tidenes flotteste soloraid, men det første bokset han inn med hånda.

I en turbulent VM-karriere avsluttet Maradona turneringen i 1982 med rødt kort, og den i 1994 med utelukkelse for doping. Argentinas fotballforbund besluttet i fjor at trøye nummer 10 aldri mer skal brukes i landskamper.

(NTB-Reuters)

FOTBALL-LEGENDE:</B> Diego Armando Maradona. Foto: SCANPIX