Ortega og Batistuta ble helter

Argentina - Jamaica 5-0 (1-0). Kanskje Norges største VM-håp, dommer Rune Pedersen, styrte med stram hånd. På overtid i første omgang sendte han Darryl Powell ut med rødt kort, og ting kunne bare bli verre for Jamaica etter pause: og det ble det!

Argentina spaserte seg til 5-0-seier mot Jamaica og er klar for åttedelsfinalen i VM. Ariel Ortega og Gabriel Batistuta ble kampens store spillere. Begge gjorde et kraftig hopp på lista over de beste målscorerne i VM. Batistuta gikk med sine tre nettkjenninger helt til topps.

     Banens beste spiller Ariel Ortega og Batistuta på det argentiske laget var alltid farlige, og trengte sjelden mer enn én sjanse for å få ballen bak mål.

     «The Reggae Boys» skapte bare et par halvsjanser, men anført av sweeperen Roberto Ayala var Argentina i realiteten aldri truet bakover. Den norske dommeren Rune Pedersen ga på overtid i første omgang korrekt det andre gule kortet til Jamaicas Darryl Powell. Dermed måtte Jamaica spille hele andre omgang med en mann ute. Det som i utgangspunktet var en ledelse på ett mål, ble til fem før Rune Pedersen avsluttet den argentinske torturen av reaggaegutta.

   Jamaica er ute av VM etter to tap. De får imidlertid sjansen til å rette opp noe av det dårlige inntrykket i avslutningskampen mot Japan.

  Argentina og Kroatia vil spille om puljeseieren.

Mål:

 1-0 Ariel Ortega (31) 2-0 Ortega (55) 3-0 Gabriel Batistuta (73) 4-0 Batistuta (79) 5-0 Batistuta (straffe, 83).

Rødt kort:

 Darryl Powell (+46), Jamaica.