COMEBACK SOM 36-ÅRING: Ariel Ortega har kjempet seg tilbake på fotballbanen etter personlige problemer. Foto: EPA/LEO LA VALLE
COMEBACK SOM 36-ÅRING: Ariel Ortega har kjempet seg tilbake på fotballbanen etter personlige problemer. Foto: EPA/LEO LA VALLEVis mer

Ortega tilbake etter alko-trøbbel

Blant River Plates beste i natt.

|||

Legenden Ariel Ortega har slitt med alkoholproblemer, men var natt til torsdag tilbake på River Plate-laget. Han var blant banens beste i 0-1-tapet mot Newells.

Den kortvokste teknikeren har slitt de siste sesongene. Alkoholproblemer har ødelagt mye for den tidligere Italia- og Spania-proffen. I sin storhetstid fikk Ortega hele 86 landskamper for sitt Argentina.

Trener Leo Astrada satte Ortega inn på laget mot Newells Old Boys. 36-åringen takk for tilliten med å være blant kampens beste spillere. Det var likevel ikke nok til å hindre klubben fra fire strake tap. I disse fire kampene har laget ikke engang maktet å score mål.

Hjemmefansen var rasende etter tapet og buet ut sine egne helter. Forbannede supportere ba spillerne vise mer vilje. Jorge Achucarro avgjorde kampen med en retur av den mer heldige sorten sju minutter etter pause.

River ligger på en svak 16.-plass i den argentinske eliteserien. Tidligere Lyn-spiller Matias Almeyda har fått skryt for sin kapteinsjobbing på laget. Han spilte hele kampen for River.

Ortega er blitt argentinsk seriemester hele seks ganger. Fem av disse er kommet med River, senest i 2008. I 1996 var han med å lede laget til triumf i Copa Libertadores. Senere ble det spill i Valencia, Sampdoria og Parma.

Serieleder Independiente tapte for øvrig 1-2 borte mot Gimnasia-La Plata.

(NTB-Reuters)


VM-SPILLER: Ortega deltok i VM i 2002 for Argentina. Foto: EPA/AFPI /PHILIPPE HUGUEN
VM-SPILLER: Ortega deltok i VM i 2002 for Argentina. Foto: EPA/AFPI /PHILIPPE HUGUEN Vis mer