«OS är slut - då tar en ny norrmann över»

Svenskene trakk et lettelsens sukk. Så kom Ole Gunnar Solskjær.

Det har ikke vært lett å være svensk de siste tre ukene. Null gull til Sverige, elleve til Norge. Og det norske sportseventyret fortsetter.

- Akkurat når OL var ferdig. Og vi skulle få slippe flere norske suksesser. Så dukker Ole Gunnar Solskjær opp - som babyfjeset i skuffen, skriver svenske Expressen i dag.

Avisas journalist trekker fram at norske landslag pleier å få like mange poeng i mesterskap som Jahn Teigen i Grand Prix. Likevel innrømmer svensken misunnelse.

- Alt på grunn av verdens mest gutteaktige 29-åring, skriver avisa som hevder det ikke er noen trøst at Henke Larsson stadig vekk scorer i Skottland.

Aftonbladets nettutgave spør sine lesere om hvem de mener er best av Solskjær og Henke. Kl. 11 i formiddag var omtrent 3000 stemmer avgitt. 55 prosent holdt en knapp på svensken.

Men Expressen mener Henke må score omlag 250 ganger før han er like mye verd for Sverige, på grunn av Solskjærs matchvinner mot Bayern München for snart tre år siden, mener Expressen.

- Han var verdens skarpeste innbytter da. Nå er han mye mer, skriver avisa og legger på enda mer skryt fra Bojan Djordjic, svensk reservelagsspiller på Old Trafford.

- Han gjør ikke så mye ut av seg, men får han en sjanse på banen - så gjør han mål.

Også engelske aviser gjør mye ut av nordmannen i dag. Til The Mirror sier manager Alex Ferguson det slik:

- Ruud og Ole var fantastiske. De var en trussel hele kvelden. Ole har en fantastisk sesong og Ruud er fenomenal.

(Dagbladet.no)