Oscar Sevilla utestengt for doping

Testet positivt på hydroxyethyl under Tour of Colombia.

UTESTENGT: Den spanske syklisten Oscar Sevilla er utestengt for dopingbruk etter å ha testet positivt på hydroxyethyl  under Tour of Colombia.Foto: SCANPIX/EPA/OSVALDO AGUILAR
UTESTENGT: Den spanske syklisten Oscar Sevilla er utestengt for dopingbruk etter å ha testet positivt på hydroxyethyl under Tour of Colombia.Foto: SCANPIX/EPA/OSVALDO AGUILARVis mer

|||Spanjolen Oscar Sevilla er midlertidig utestengt etter å ha avgitt en positiv dopingtest i forbindelse med Tour of Colombia.

- Tidligere i dag (torsdag) informerte vi Oscar Sevilla om at han er utestengt inntil videre, sier en talsmann for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

I uttalelsen fra UCI heter det at det er stoffet hydroxyethyl som er funnet i den spanske rytterens urinprøve, og det er et stoff som er med på å forbedre blodvolumet, og som gjør at de røde blodlegemene lettere kan avgi oksygen til kroppen og musklene.

33 år gamle Sevilla ble toer i Vuelta Espana i 2001. Han kjørte da for det tyske T-Mobile-laget, men årets etter annenplassen i Vueltaen fikk han sparken i det tyske laget på grunn av påstander om at han var koblet til Operasjon Puerto.

Det samme året, altså i 2001, vant også Oscar Sevilla den hvite ungdomstrøyen i Tour de France.

(NTB)