DRAMA I EKSTRAOMGANGENE: Portugals Mika og Roderick må kapitulere for en av Oscars tre scoringer i VM-finalen for U20-lag.Foto: SCANPIX/AFP/LUIS ACOSTA
DRAMA I EKSTRAOMGANGENE: Portugals Mika og Roderick må kapitulere for en av Oscars tre scoringer i VM-finalen for U20-lag.Foto: SCANPIX/AFP/LUIS ACOSTAVis mer

Oscar sikret Brasil VM-tittelen for U20-lag

Scoret tre ganger.

Oscar scoret tre ganger og sørget for at Brasil for femte gang er verdensmester i fotball for U20-lag. Portugal ble slått 3-2 i en dramatisk finale.

Oscar ga brasilianerne en tidlig ledelse, men Portugal vendte kampen og ledet 2-1 et lite kvarter før slutt. Oscar scoret utligningsmålet i det 78. minutt og vinnermålet i annen ekstraomgang.

Portugal, som jaktet på sin tredje U20-tittel, hadde ikke sluppet inn et eneste mål på sin vei til finalen. Oscar greide det alle andre lag hadde mislyktes med da han allerede i det 5. minutt sendte et frispark i mål bak en uoppmerksom Mika i Portugal-målet.

Nelson Oliveira spilte fram Alex til utligningsmålet bare noen minutter senere, og i annen omgang scoret han selv det som lenge så ut til å bli vinnermålet. Etter å ha brutt gjennom på kanten overlistet han keeper Gabriel fra spiss vinkel.

Oscar satte inn 2-2 på en keeperretur etter en avslutning fra Dudu, og vinnermålet løftet han i en høy bue over keeperen.

I bronsekampen tidligere lørdag vendte Mexico 0-1 til seier 3-1 mot Frankrike.

(NTB)