Oskar knuste Dæhlies v-rekord i O2-opptak

Arvesen trodde nesten ikke på testene.

VERDENSMESTERTRØYE:_ Oskar Svendsen er allerede verdensmester i kondis. I dag ble han også tempoverdensmester på sykkel for juniorer. Foto: AP / Peter Dejong / Scanpix NTB
VERDENSMESTERTRØYE:_ Oskar Svendsen er allerede verdensmester i kondis. I dag ble han også tempoverdensmester på sykkel for juniorer. Foto: AP / Peter Dejong / Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag gikk Oskar Svendsen (18) til topps i temporittet i sykkel-VM for juniorer.

Gullet kom som en overraskelse på tenåringen fra Lillehammer.

Selv har han satt flere sykkelprofiler ut av fatning med sine testresultater på sykkelsetet. 18-åringen har nemlig et oksygenopptak uten sidestykke. I forrige uke ble han testet igjen, og resultatene var ifølge Dagens Næringsliv ekstreme.

18-årige Oskar lot seg teste på Høgskolen i Lillehammer og målingen viste et O2-opptak på 97,5 (ml/kg/min). Skilegenden  Bjørn Dæhlie hadde 96,0 i sin storhetstid, og tallet gikk for å være verdensrekord uansett idrett.

Sjekket utstyret Svendsens test var så oppsiktvekkende at fysiolog Joar Hansen, som sto for målingen, tok med seg testutstyret til produsenten i Oslo - for å sjekke om det fungerte.

Først avlyste fysiologen alle tester de to neste dagene, etter målinger av en terskelverdi på hele 425 watt.

- Jeg var livredd at vi målte for høyt. Det var kjempestemning, men jeg ble nesten redd. Jeg skjønte at her er vi vitne til noe eksepsjonelt, sier Hansen til Dagbladet og forteller om Svendens reaksjon:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer