Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oskar Svendsen (18) tok juniorgull i VM-tempo

- Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt.

NY GULLGUTT: Oskar Svendsen ble verdensmester på temporittet for juniorer under sykkel-VM i Nederland.Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX
NY GULLGUTT: Oskar Svendsen ble verdensmester på temporittet for juniorer under sykkel-VM i Nederland.Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Oskar Svendsen (18) fra Lillehammer Cykle Klubb tok VM-gull i temporittet for juniorer i Nederland i dag.

- Følelsen er helt syk. Hadde ikke forventet dette i det hele tatt. Utrolig fint øyeblikk å høre nasjonalsangen. Det er absolutt det største jeg har opplevd, sier Svendsen til TV 2.

- Jeg fikk beskjed av treneren min om å ta det litt rolig i starten. Jeg visste at det var i bakkene jeg skulle ta det, sier han.

Svendsen var tidlig i mål, og måtte sitte lenge og vente mens den ene konkurrenten etter den andre mislyktes i å slå ledertida hans.

- Det var nervepirrende. Det var helt utrolig, det gikk over all forventning, sier den nybakte verdensmesteren.

- Satser på neste generasjon Rittet ble arrangert i Valkenburg, samme sted som Thor Hushovd tok gull på temporittet i U23-VM i 1998.

- Norges Cykleforbund har de siste fem årene tatt en del alvorlige grep for å oppgradere satsingen på neste generasjon syklister. Vi er like opptatt av å utvikle Thor og Edvald sine etterfølgere som å ivareta dem. Det kan du trygt si at dette er et resultat av, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i sykkelforbundet til Dagbladet.

KNAPT TIL Å FATTE: Oskar Svendsen tar seg til hodet etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen på seierspallen i Valkenburg i Nederland. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX
KNAPT TIL Å FATTE: Oskar Svendsen tar seg til hodet etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen på seierspallen i Valkenburg i Nederland. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Han tror gullet til Svendsen er viktig både for de som er en del av ungdomssatsingen nå, og for nye rekrutter.

- Jeg tror det betyr veldig mye for dem, og for neste generasjon syklister. De ser at det går an å være norsk og satse på å vinne, sier Kjærgaard.

- Kan nå langt Kurt Asle Arvesen, Team Sky-coach og tidligere U23-verdensmester landevei, gleder seg også over resultatet.

- Det er utrolig artig, jeg har hørt litt om Oscar. Han har hatt utrolig gode testresultater, dette her må være en bekreftelse på at han har en bra motor. Forutsetningene for å nå langt er bra, sier Arvesen til Dagbladet.

- Hva sier juniorgullet om norsk sykkelsport?

- Gullet sier at vi får resultater hele tida. Vi er en liten nasjon der det jobbes bra. Det utrolig mange som jobber godt på dugnadsnivå i Norge. Vi har en bra treningskultur.

Arvesen skryter også av Svendens klubb.

- Det er gledelig for norsk sykkelsport, og vi ser at jobbingen på Lillehammer gjøres utrolig bra.

Kakefest på Lillehammer Og i klubben skal det feires i dag. De vet bare ikke helt hvordan ennå.

- Jeg hadde forhåpninger om en pallplass, men at det skulle bli gull var helt i overkant. Det kom litt brått på dette her. Nå skal vi kjøpe inn kaker, og vi har invitert inn noen styremedlemmer, så snakker vi litt rundt bordet hva som skjer videre, sier David Tofthagen, sportslig leder Lillehammer CK, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media