Oslo - gjenbruks-OL

Her er de viktigste punktene fra Oslo.

Oslo presenterte seg som byen med best grunnlag for gjenbruk av idrettsarenaer da søknaden om å bli norsk søkerby ble overlevert Norges Idrettsforbund og Olympiske komité mandag.

Som så ofte før fokuserte hovedstaden på etterbruk av arenaene.

- Med et nytt OL i Oslo sikrer vi at anleggene opprettholdes på et topp internasjonalt nivå. Dette er et av de viktigste argumentene, startet prosjektleder for OL-prosjektet 2018 i Oslo, Kristin Berger Vikøren.

- Norge har ikke råd til å drifte to anlegg. I Oslo vil alle anlegg som bygges bli brukt til idrett også etter OL. Vi trenger ikke noe etterbruksfond, fortsatte hun.

Oslo poengterte også at i hovedstaden vil utøverne konkurrere både i kjente og ukjente omgivelser, og at IOKs kriterier for overnatting blir oppfylt og vel så det.

- Vi oppfyller kravene med god margin, og da har vi ikke tatt med at folk kan bo hos kjente, sa hun.

Og ettersom mange av anleggene er på plass, men kanskje trenger en oppussing fram til et eventuelt OL i 2018, mener Oslo at de vil klare å lage OL om elleve år halvparten så dyrt som sine konkurrenter.

- Dette er et faktum. Sammenlignet med 1994-OL vil lekene i Oslo koste omtrent halvparten omregnet til 2007-kroner, sa prosjektlederen.

Dersom hovedstaden skulle få OL vil det være 66 år siden sist gang byen arrangerte de olympiske vinterleker.

(NTB)