Oslo bystyre utsetter saken om Vålerengas stadiontomt

Ba om bedre tid.

UTSETTER SAKEN: Oslo bystyre valgte onsdag å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Hent entreprenør
UTSETTER SAKEN: Oslo bystyre valgte onsdag å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Hent entreprenørVis mer

Bare Arbeiderpartiet stemte imot da Oslo bystyre onsdag valgte å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle.

Striden står om det økonomiske avtaleverket som er nødvendig for å utløse tomtegaven til den symbolske summen på 1 krone. Da Høyre ba bystyrets finanskomité om bedre tid til å behandle saken, fikk de tilslutning til dette, melder NRK.

Høyre-representantene James Stove Lorentzen og Hermann Kopp er bekymret for den økonomiske situasjonen i Vålerenga Fotball og frykter hva som vil skje med stadionprosjektet dersom klubben går konkurs.

Flere partier gjorde det klart at saken må sluttbehandles i bystyret 24. september, men Arbeiderpartiet Libe Rieber-Mohn beskriver utsettelsen som «ren trenering».

- Hvis vi ikke får et vedtak i løpet av høsten, ryker skolestart i 2017 for den videregående skolen som er en del av prosjektet. Da ryker også finansieringsplanen, sier hun til NRK.

(NTB)