POSITIV PRØVE: Den italienske travhesten Urlo dei Venti har avlagt en positiv A-prøve etter seieren i Oslo Grand Prix forrige måned. Foto: Det Norske Travselskap
POSITIV PRØVE: Den italienske travhesten Urlo dei Venti har avlagt en positiv A-prøve etter seieren i Oslo Grand Prix forrige måned. Foto: Det Norske TravselskapVis mer

Urlo dei Venti testet positivt for doping

Oslo Grand Prix-vinneren tatt i dopingkontroll

Vinneren av Oslo Grand Prix har avlagt en positivt A-prøve etter løpet.

Den italienske travhesten Urlo dei Venti har avlagt positiv A-prøve på et kortison etter Oslo Grand Prix på Bjerke Travbane forrige måned. Det kunngjorde Det Norske Travselskap i en pressemelding onsdag.

Hesten tok en overlegen seier i Norges mest prestisjetunge travløp etter å ha ledet fra start til mål og var nærmere 20 meter foran neste hest da den passerte målstreken.

Ifølge DNT ble det tatt både blod- og urinprøve av Urlo dei Venti etter seieren og begge prøvene skal ha inneholdt et kortison ved navn triamcinolonacetonid, som skal ha en angvarig betennelsesdempende virkning.

Hestens eier, Stefano Simonelli, har kommet med følgende uttalelse i anledning saken: «Jeg kan ikke forstå hvordan Urlo dei Venti kan ha testet positivt for triamcinolonacetonid, og er veldig lei meg for det som har hendt. Jeg vil samarbeide med DNT etter beste evne for å finne ut hva som har skjedd.»

Hesten er ilagt 90 dagers startforbud fra og med 6. juli.

Saken er under utredning, og onsdag formiddag var representanter fra DNT og «Utvalg for Utredning av Dopingsaker» (UUD) på besøk på gården Allevamento dei Venti i San Giuliano Terme like nord for Pisa, der Urlo dei Venti står oppstallet.

Dersom B-prøven bekrefter funnet i A-prøven vil det bli foretatt en resultatkorrigering av Urlo dei Venti, og hesten mister sitt resultat i Oslo Grand Prix 2018.