Oslo-konkurrent trakk OL-søknaden

Over og ut for ukrainske Lviv.

HAR TRUA: Eli Grimsby (t.v.), direktør for Oslo 2022, tror Oslos søknad står sterkt. Her sammen med byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HAR TRUA: Eli Grimsby (t.v.), direktør for Oslo 2022, tror Oslos søknad står sterkt. Her sammen med byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ukrainske Lviv har trukket sin søknad om å arrangere vinter-OL i 2022. Det melder nyhetsbyrået AP. 

Dermed er det bare Almaty (Kasakhstan) og Beijing (Kina), i tillegg til Oslo, som står igjen som søkerbyer.

- Dette er helt nytt for meg, men ikke så veldig uventet, sier direktør for Oslos OL-søknad, Eli Grimsby, til Dagbladet. Hun har møtt den ukrainske OL-delegasjonen flere ganger, seinest under OL i Sotsji, og hadde et inntrykk av at de i det lengste håpet på at søknaden skulle bli stående. Grimsby har derfor medfølelse med de som har lagt ned mye arbeid, bare for å få drømmen knust. 

- Jeg snakket med søknadsdirektøren i går, og han sa at det ville bli avklart denne uka. Jeg veit at de har jobbet godt og lenge med dette, så jeg har veldig sympati med dem som står bak dette, og Ukraina i det hele tatt, sier Grimsby.  - Sterk søknad Neste uke skal IOC-styret velge finalister blant søkerne til 2022-OL. Etter at Lviv nå trakk seg, er det sannsynlig at Oslo, Almaty og Beijing alle blir med videre i prosessen. Men det er ingen automatikk i at alle nå går videre, tror OL-direktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer