Oslo-OL 2022 har allerede kostet 175 millioner

- Er så nøkterne som mulig.

KJEMPER FOR OL: Oslo kjemper for vinter-OL i 2022 og prosessen har så langt kostet 175 millioner kroner. Her er Børre Rognlien (t.v.), president i Norges idrettsforbund, med generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
KJEMPER FOR OL: Oslo kjemper for vinter-OL i 2022 og prosessen har så langt kostet 175 millioner kroner. Her er Børre Rognlien (t.v.), president i Norges idrettsforbund, med generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Oslo kommunes OL-etat har brukt 175 millioner kroner på arbeidet for Oslo-OL i 2022 så langt.

Blant annet er det brukt 85,1 millioner kroner på konseptutredning, 29,9 millioner kroner på bemanning av Oslo kommunes OL-etat, og 11,7 millioner kroner på informasjonsarbeid og markedsføring, melder Aftenposten.

- Vi forsøker å være så nøkterne som mulig og vil bare bruke penger der vi mener det er nødvendig, sier assisterende OL-direktør Knut Øverdal om pengebruken.

- Dette er ikke mye penger dersom man holder det opp imot en statsgaranti på 35 milliarder kroner. For Oslo kommune er det imidlertid betydelige summer, sier OL-motstander Jan Arild Snoen, som mener regjeringen burde ha avgjort saken og stoppet arbeidet for lenge siden.

(NTB)