Oslo-OL bruker millioner på konsulenter

32 millioner bare i år.

FORTSATT MED I OL-KAMPEN: Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORTSATT MED I OL-KAMPEN: Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

OL-etaten i Oslo kommune bruker innleide konsulenter som får betalt mellom 665 og 1.700 kroner timen. I år vil etaten betale 32 millioner kroner til konsulenter og dermed passerte 122 millioner i konsulentbruk siden 2012.

Pengene fordeler seg i hovedsak på fire konsulentselskaper som OL-etaten inngikk en rammeavtale med i 2012, skriver Klassekampen.

Rammeavtalen med Pricewaterhouse Coopers, Holte Consulting, Deloitte og Metier innebærer at alle oppdrag som overstiger 100.000 kroner blir utlyst i en minikonkurranse mellom disse fire selskapene.

- Dette er i hovedsak snakk om korte oppdrag. Det er urealistisk å forvente at man vil få den kompetansen man trenger hvis man lyser ut på vanlig måte, sier assisterende direktør i OL-etaten, Knut Øverdal.

Oslo ble som ventet mandag valgt ut som én av tre kandidatbyer til å arrangere OL i 2022. De to andre kandidatene er Almaty og Beijing.

31. juli neste år blir det avgjort hvilken by som får arrangementet.

Stortinget har ennå ikke tatt stilling til om staten vil stille en økonomisk garanti for OL-arrangementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer