FORTSATT MED I OL-KAMPEN: Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORTSATT MED I OL-KAMPEN: Eli Grimsby direktør i Oslo 2022 og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke under presentasjonen av logoen for OL i Oslo 2022 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Oslo-OL bruker millioner på konsulenter

32 millioner bare i år.

OL-etaten i Oslo kommune bruker innleide konsulenter som får betalt mellom 665 og 1.700 kroner timen. I år vil etaten betale 32 millioner kroner til konsulenter og dermed passerte 122 millioner i konsulentbruk siden 2012.

Pengene fordeler seg i hovedsak på fire konsulentselskaper som OL-etaten inngikk en rammeavtale med i 2012, skriver Klassekampen.

Rammeavtalen med Pricewaterhouse Coopers, Holte Consulting, Deloitte og Metier innebærer at alle oppdrag som overstiger 100.000 kroner blir utlyst i en minikonkurranse mellom disse fire selskapene.

- Dette er i hovedsak snakk om korte oppdrag. Det er urealistisk å forvente at man vil få den kompetansen man trenger hvis man lyser ut på vanlig måte, sier assisterende direktør i OL-etaten, Knut Øverdal.

Oslo ble som ventet mandag valgt ut som én av tre kandidatbyer til å arrangere OL i 2022. De to andre kandidatene er Almaty og Beijing.

31. juli neste år blir det avgjort hvilken by som får arrangementet.

Stortinget har ennå ikke tatt stilling til om staten vil stille en økonomisk garanti for OL-arrangementet.

(NTB)