Oslo sprekker for VIF

Snart bare Klanen igjen på Vålerenga-kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Vålerenga 3-1. I årevis har det bare vært ett fotballag i Oslo. Sånn blir det ikke lenger. Til det har Vålerenga for fort skuslet vekk de aller beste mulighetene etter seriegullet i 2005, samtidig som rivalen FC Lyn er blitt litt for gode.

I hvert fall på tribunen.

Det er der endringen er mest synlig. For mens Lyn-dominansen på banen i lokaloppgjørene er gammel nytt, varsler sørgerendene i VIF-svingen på Ullevaal at storhetstida flasser vekk.

JODA; det var flere som heiet på VIF enn på Lyn også denne kvelden. Likevel er engasjementet blitt mindre. Det har litt å gjøre med publikumssammensetningen, men mest med spillet.

Supporterne i Klanen utgjør fortsatt landets største og tydeligste fanklubb-suksess, men VIF trekker til seg for få utenfor familien.

I den nye sosialt baserte norske klubbfotballen er det en farlig svakhet.

FOR DER Vålerenga så ut til å kunne ta hele hovedstaden i de livlige sesongene fram mot gullet for to år siden, er det i stedet Lyn som har vunnet tilhengere utover klubbkjernen. Det har skjedd nettopp gjennom en bevisst jobbing for å gjøre fotballkampen mer til en sosial opplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer