Oslo, Stavanger, Lillestrøm og Trondheim med i EM-søknaden

Bergen og Bodø er vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det blir Skedsmo (Lillestrøm), Stavanger og Trondheim som sammen med Oslo blir de norske søkerbyene i en svensk-norsk søknad om å arrangere fotball-EM i 2016.Det betyr at Bergen og Bodø ble vraket av styret i Norges fotballforbund.

- Vi har hatt ett fokus: Å finne de fire byene som gir størst sjanse for at vi sammen med de svenske byene vinner fram, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

De fire kriteriene som er avgjørende når Uefa skal velge arrangør, og som derfor er vektlagt av NFF, er:• Arena• Overnatting• Transport• Lokalt arrangementskonsept

Derfor ble Bergen vraketI en pressemelding fra NFF redegjør de slik for sine valg og vrakinger:

«Norge må stille med fire stadioner med kapasitet på henholdsvis 50 000, 40 000 og to som tar 30 000 tilskuere til EM 2016.

Oslo velges fordi det skal bygges nytt nasjonalanlegg med plass til 50 000. Byen har det beste overnattingstilbudet på Østlandet, og har meget god infrastruktur innen transport.

Lillestrøm er den eneste byen med konkrete planer om stadion til 40 000 tilskuere, og byen scorer høyt på alle kriterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer