Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oslo taper terreng i OL-kampen

Tromsø stjeler folkestemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en måned har Tromsø mer enn halvert Oslos forsprang i kampen om å bli folkets kandidat som OL-by, skriver Aftenposten.

Oslo er stadig den byen som har størst oppslutning som norsk kandidat til å søke om vinter-OL i 2018. Men forspranget krymper dramatisk. I september var det 43 prosent av de spurte i MMIs meningsmåling som støttet Oslo, i august var 41. Samtidig har Tromsø økt fra 31 til 36. På en måned er forspranget redusert fra 12 til fem prosentpoeng.

- Når Oslo leder, skyldes det kun at det bor mye mer folk på Østlandet enn i Nord-Norge. I sin egen region har Tromsø en oppslutning på 70 prosent, mens Oslo/Lillehammer har 52 prosent i Oslo og 55 på resten av Østlandet. Tromsø scorer best på Vestlandet, og er ellers nummer to i alle regioner, sier Kjetil T. Strømseth i Synovate MMI.

- Likevel er det gledelig at det stadig er et flertall som støtter oss, sier Oslos OL-general Kristin Berge Vikøren. Hun mener Oslo har mest å gå på:

- Tromsø kom mye tidligere i gang og er følgelig kommet lenger i sitt arbeid. Vi skal bruke tiden helt fram til 19. februar godt, og snart skal vi begynne å konkretisere vårt opplegg.

Mens Oslo-alternativet scorer på etterbruksmuligheten og beliggenhet/infrastruktur, er det vakker natur og eksotiske omgivelser som er viktigst for dem som støtter Tromsø.

Trondheim er også med i OL-kampen, men støtten ute i folket er liten til nå.

(NTB)