Oslo-været er perfekt for Powell

Supersprinteren gleder seg til Bislett.

LADET OPP MED JORDBÆR: Asafa Powell var i kveld på tradisjonelle jordbærpartyet i Oslo rådhus før fredagens Golden League-stevne i friidrett på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
LADET OPP MED JORDBÆR: Asafa Powell var i kveld på tradisjonelle jordbærpartyet i Oslo rådhus før fredagens Golden League-stevne i friidrett på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

|||Ingen er uslåelig. Supermenn finnes ikke, men både Jaysuma Saidy Ndure og Asafa Powell er enige om å løpe fort på Bislett fredag.

- Jeg har en plan om å løpe raskere hele tiden. Til nå denne sesongen har jeg 9,97 sekunder som best på 100 meteren. Jeg håper det skal gå litt raskere enn det på Bislett, for forholdene, med den varmen dere har her i Oslo nå, er helt perfekte. Dette er min type vær, sier Asafa Powell til NTB.

Han har 9,94 som best på Bislett, og dersom han løper under 10 sekunder blank på fredagens 100 meter, blir det den 50. gangen han bryter 10 sekundersbarrieren.

- Jeg er i form til å løpe ganske bra, men den skaden jeg har slitt med de siste drøye to månedene i venstre ankel, plager meg fortsatt litt. Derfor tar jeg et løp av gangen og håper på å få en jevn og god progresjon framover, sier Powell.

Under 10?
- Jeg vil ikke love at jeg skal løpe under 10 blank på Bislett fredag, men jeg kan love at jeg skal løpe fort, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB. Han har 10,14 som best i år, fra lag-EM i Bergen for snart 14 dager siden. Etter det har han for det meste trent fart og start.

- Jeg er fornøyd med det treningsarbeidet jeg har lagt ned. Alt fungerer flott. Dessuten er jeg helt frisk og skadefri. Jo, det ser bra ut for meg, sier Ndure.

- Er norsk rekord innen rekkevidde fredag?

- Det vet jeg rett og slett ikke. Vi får se etter løpet, sier Jaysuma hemmelighetsfullt. Han holder den norske rekorden på 100 meter med 10,01 sekunder fra Doha for et drøyt år siden.

Viktig
- Bislett er et viktig stevne for meg. I år har jeg mistet mye trening på grunn av ankelskaden. Derfor gjelder det å holde høy intensitet nå. Jeg er i ferd med å bygge meg opp sakte, men sikkert, og jeg ser meg selv på toppen av seierspallen etter 100 meteren i Berlin-VM. Det er en stund til vi løper der, så jeg har mer enn nok tid til å bli 100 prosent klar innen den tid, sier Powell.

- Så Usain Bolt er ikke uslåelig?

- Nei, det finnes ikke supermenn. Jeg kan fortelle deg at jeg trodde jeg selv var uslåelig helt til jeg ble slått. Nå er det min tur til å slå tilbake. Bolt har vært i litt bedre form enn meg tidlig på sesongen. Derfor gikk det som ventet i det jamaicanske mesterskapet, men det skal ikke fortsette slik utover i sesongen, sier verdens nest raskeste mann til NTB.

Powell har 9,72 sekunder som personlig rekord, mens verdensrekorden til Bolt er 9,69 sekunder. Nei, det skiller ikke stort mellom de to.

- Jeg håper på bane fem på Bislett fredag, for det har vist seg å være en lykkebane for meg. Får jeg den banen, kan det gå fort, sier Powell.

- Flott, da tar jeg bane fire. Det vil være en perfekt bane for meg, svarer Ndure som i hvert fall ikke har overdrevet respekt for verdens nest raskeste.

(NTB)

STOR SPRINTDUELL: Jaysuma Saidy Ndure og Asafa Powell møtes på Bislett i morgen kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
STOR SPRINTDUELL: Jaysuma Saidy Ndure og Asafa Powell møtes på Bislett i morgen kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer