Oslos nye storstue

Dagbladet.no gir deg de første bildene fra Vallhall, Oslos nye lekestue for både fotball og musikk. Se video!

Den offisielle åpningen av Vålerengas innendørshall skjer først 17. mars. Men i dag fikk de første småguttene trille ball på gummi- og plastgraset innendørs på Valle Hovin.

Herligheten koster 125 mill. og er delvis eid av Vålerenga, både klubb og ASA - samt 11 anonyme investormillionærer.

Resultatet er Nord-Europas største innendørshall for fotball.

Halvpartene av byggesummen er lånefinansiert, Vallhall Fotballhall må hente ut 12 mill. kroner i året for å få det til å gå rundt.

- Utleie av hallen til fotball, kontorplasser og utleie for messer og konserter skal gi en tredjedel hver, sier Even Haugsen, direktør i Vålerenga Fotball.

Hver dag framover vil toppklubber som Lillestrøm, Lyn, Strømsgodset og Vålerenga trene i nybygget. Timeprisene varierer fra 2000 til 2800 kroner - men småklubber og bedriftslag kan kjøpe seg inn på en av åtte småbaner for en billigere penge.

Snart rykker musikkeliten inn også. Allerede i slutten av mars debuterer A-ha og Briskeby i Vallhall. Konsertarenaen rommer 14 600 mennesker, fotballhallen tar bare 7500.

For at lyden skal bli best mulig er stål og betong unngått. Tribunene er av tre, og samme materialet brukes på gulvet under konsertene. I tillegg blir de enorme endevinduene dekket av et tykt teppe.

- Det skal være bra lyd her. Vi satser på minst tre-fire konserter hvert halvår, sier Rune Bratfoss, daglig leder i Vallhall Fotballhall.