Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oss dritt-sekker i mellom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  DRITTSEKK, sa Aham Okeke. Han sa det til Dagbladets journalist, som nylig prøvde å spørre sprinteren om fortida.

Det er fryktelig fristende å slenge fornærmelsen i retur. Jeg skal la det være. Okeke er en hyggelig kar, sier folk som kjenner ham. Langt fra noen drittsekk. Men idretts-idiot er han. En stor en også.

HAN ØDELEGGER neppe så mye for seg selv med sitt rekordhøye testosteron-nivå. Som sprinter var han likevel klar for pensjon. Men han ødelegger så uendelig mye for mange andre. Ikke minst for lagkameratene sine.

Og for fokuset på friidrettsmiljøet som endelig har masse positivt på gang etter litt for mange magre år (les Sportmagasinet denne helga og se selv).

Svein Arne Hansen og resten av ledelsen i friidrettsforbundet skal ha mye ros for måten de har jobbet på for å fylle vakuumet etter forrige gull-generasjon med Rodal, Haugland, Moen, Hattestad og Hoen.

De kunne trengt en annen oppladning til et spennende EM enn å bruke tid og krefter på en notorisk juksemaker.

TRE GANGER er Aham Okeke tatt for simpelt juks. Det er minst én gang for mye. Ingen bør få lov til å konkurrere mer etter to fellende dommer.

Utestengelse på livstid har vært brukt som trussel.

Nå bør det lovfestes etter to fellende dommer. Om ikke

annet som en særnorsk regel. Norsk idrett trenger ikke flere Aham Okeke,r.

NÅ ER IKKE Aham Okeke noen Floyd Landis eller noen Justin Gatlin. Han er ikke viktig.

Oppstyret rundt testosteron-bomba han har fått i seg, vil fort drukne.

I stedet vil du kunne lese om, og se på, norske idrettshelter som kjemper om topp-plasseringer på lovlig vis. Bare så synd da, at en idiothandling begått av en desperat sprinter på karriere-hell, bidrar til å svekke troverdighen til hva

resten av norsk friidrett driver med.

DET ER DET neppe noen grunn til. Norske toppidrettsutøvere testes mest av alle i hele verden. Norge har verdens beste antidopingpoliti. Og du behøver ikke være idiot for å bli tatt. Alle som systematisk jukser, blir tatt før eller siden.

DERFOR ER det bare Aham Okeke som blir tatt.

Han blir til gjengjeld tatt hele tida.