Oss Lyn-helter i mellom

I januar i år sa en frustrert Lyn-keeper Thomas André Ødegård (31) blankt nei til å skrive ny kontrakt med klubben. Men etter at Tommy Berntsen ble spillende trener (29), har han forandret mening.

ULLEVAAL (Dagbladet): Akkurat som Lyn har skiftet drakter. Nå har de spilt med de blå bortedraktene i tre kamper på rad - og vunnet alle. Borte mot Sogndal (2-1), borte i UEFA-cupen mot greske PAOK (1-0) - før gårsdagens utklassing av Tromsø. I hvert fall resultatmessig.

Men det forteller mye om kampen at Lyn-keeperen endte opp som bestemann i nedrykksdramaet mot Tromsø.

- Vi spilte en ganske dårlig kamp, ja, synes Ødegård.

Nå ønsker han å komme i dialog med Lyn om forlengelse av kontrakten som går ut ved nyttår.

- Ja, situasjonen har endret seg. Nå har jeg lyst til å bli her, bekrefter han overfor Dagbladet.

- Hva synes klubben om det?

- He-he, de vet det ikke. Jeg har ikke sagt det før nå.

Oversett

Og forklaringen hans er grei nok: Trenerskiftet. Ut med Teitur Thordarson, inn med Tommy Berntsen. En meget god løsning, har det vist seg.

- Det er gøy å spille fotball igjen. I sommer var det tungt. Det var et ork å dra på trening, sier Ødegård.

Han legger ikke skjul på at han hadde et anstrengt forhold til Thordarson, selv om han ikke har noe lyst til å prate om den tida. Thordarson satset på nyinnkjøpte Ali Al-Habsi i mål, og Ødegård følte seg oversett.

God i fjor

- Thomas er en keeper som må ha tillitt for å levere gode prestasjoner. Det fikk han ikke tidligere denne sesongen, sier trener og midtstopper Tommy Berntsen.

Han avviser at han vraket Ali Al-Habsi fordi Ødegård er en del av den etablerte Lyn-kjernen som i varierende grad har styrt klubben sportslig i lang tid.

- Ødegård er 12 år eldre enn Ali, og han var veldig god i fjor. Det er viktig med rutine i den situasjonen vi er. Ali er ung, og kommer til å bli kjempegod, men han har nok allerede fått flere kamper i år enn han hadde regnet med, sier Berntsen.

Og Ødegård merker at klubben har forandret seg etter trenerskiftet.

Beinparader

- Det er en helt annen glød her nå. Mer humør, høyere intensitet. Det er egentlig alt jeg har lyst til å si om den saken, sier han.

Ødegård skal ha mesteparten av æren for at bare én av Tromsøs 13 sjanser endte i mål. Spesielt var det høy klasse over flere beinparader på skudd fra Tromsø-spissene Årst og Kovacs.

- Visste du at de bare skjøt lavt?

- Nei. Det var vel heller de som ikke visste at det er der jeg er best, he-he!

HUMØR: Gøy å være Lyn-trener og Lyn-keeper om dagen. Her har nettopp Tommy Berntsen spurt Thomas André Ødegård om de skal gå ut og ta et glass vann etter 5-1-seieren over Tromsø.