Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Osswald blir i Norge

Bare underskriften gjenstår før Martin Osswald er klar for et nytt år som sjef for Lasse Kjus & co. Han takker nei til trenertilbudet fra Østerrike. Med på alpinlaget loves han trenere med bedre lønnsbetingelser enn i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ferdig forhandlet. Bare underskriften gjenstår, sier landslagssjef Martin Osswald til Dagbladet.

Flere av alpingutta var skeptiske da Osswald i fjor fikk sjefsjobben de trodde skulle gå til Dieter Bartsch. Men skiforbundet stengte døra for Bartschs lønnskrav på 730000 kroner. Og Osswald har innfridd så til de grader at østerrikerne tilbød ham jobb neste sesong. Det blir ikke noe av.

- Jeg blir i Norge, sier han.

Men trenerkabalen under toppsjefen er på langt nær klar. Leder for alpinkomiteen, Kurt Gaustad, tror ikke totalløsningen er klar før midt i april. Med på påskeferien gir Gaustad trenerkandidatene følgende fristelse:

- Etter mitt syn bør trenerne få høyere grunnlønn.

Trenernes årlige mishagsytringene med lønna dukket opp i år også. Taktisk riktig før forhandlingene, men neppe tuftet på nød. Årets jubelresultater gir alpintrenerne betydelige bonusbeløp som løfter totallønna.

- Ja, det er klart, sier Gaustad.

Gartner drar

Likevel er det noen som slutter og noen som teller på knapper.

  • Veteran og teknisk trener for gutta, Filip Gartner (60), sa opp jobben søndag. Han var tidligere i vinter innstilt på å fortsette - om løperne ville ha ham. Nå ser han seg om etter ett til to-årskontrakt med en annen nasjon.
  • Fartstrener for gutta, Jørund Li, bestemmer seg over påske:

- Jørund har noen helsemessige forhold han må sjekke med lege først, sier forhandlingsleder Einar Witteveen.

  • Barmarkstrener Kjetil Vigre, teknisk trener Max Wahlqvist og fartstrener Steve Skavik fortsetter i teamet, ifølge Witteveen.

Møte i går

For jentenes del er trenerkorpset i boks. Bare en stilling er usikker. Det er til gjengjeld den viktigste:

  • Landslagssjef John Arne Bjerknes hadde møte med Witteveen i Narvik i går.

- Han gir beskjed i løpet av uka. Han trives godt, men må sjekke om han brenner noen broer i forhold til jobbsituasjonen ellers, sier Witteveeen.

  • Fartstrener Svein Erik Owesen, teknisk trener Erik Skaslien og barmarkstrener Jan Tore Molland fortsetter

- Men kontraktene til Skaslien og Molland skal reforhandles, sier Witteveen.