Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Østberg ble liggende så lenge i snøen at landslagslegen kom bort: - Føles som det siste rennet jeg har gått

Vurderer å legge opp. 

LÅ LENGE: Ingvild Flugstad Østberg fikk til slutt besøk av legen i målområdet etter dagens løp. Hun var så skuffa at hun ikke orket å reise seg. Foto: John Rasmussen
LÅ LENGE: Ingvild Flugstad Østberg fikk til slutt besøk av legen i målområdet etter dagens løp. Hun var så skuffa at hun ikke orket å reise seg. Foto: John Rasmussen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg har fått seg noen på trynet de siste månedene.

VM-nedturen endte med stafettvraking og at hun ga fra seg tremilsplassen til Ragnhild Haga, og i dag fikk hun seg nok en kilevink i langrennssporet.

Etter en bra minitour gikk hun ut som nummer tre på dagens jaktstart. Hun klarte å holde unna for de jaktende i over ni og en halv av de ti kilometerne hun skulle gå.

Det som så ut som en sikker tredjeplass i minitouren og en etterlengtet opptur på tampen av sesongen, endte med sjetteplass og nok en nedtur.

I mål la Østberg seg ned i snøen og ble liggende. Lenge.

Ikke sliten

Så lenge at landslagslege Petter Olberg etterhvert fant veien bort til henne og ro henne opp fra snøen.

- Jeg var ikke sliten. Det var ikke det. Jeg var bare lei meg, egentlig, sier en mutt Østberg til Dagbladet.

- Jeg kjente at jeg ikke trengte den i dag .Jeg syns jeg gjorde et bra løp og et helhjerta forsøk, men det er hardt å gå alene i et vakuum. Jeg gjorde alt jeg kunne, men det ble ikke det jeg hadde håpet på. Akkurat nå føles det ut som det er det siste skirennet jeg har gått. Men det er vel kanskje ikke det.

- Du tenkte på å legge opp mens du lå i snøen der?

- Ja, egentlig. Jeg må tenke litt utover de ukene som kommer, så får jeg se hva jeg kommer fram til.

- Med tanke på?

- Nei, jeg vet jo ikke om det er verdt å drive på med det her når jeg føler at jeg legger ned så mye jobb, tid og krefter.

Vet ikke hva som skjedde

Østberg forsøkte å trøste seg med at hun tross alt klarte å knipe tredjeplassen i den totale verdenscupen. Det var det som var målet for helga, men skuffelsen over dagens løp var likevel så altfor stor.

Og kanskje verst av alt: Hun aner ikke hva det var som gikk galt.

- Det er vanskelig å si hva det var. Jeg følte meg sterk og klarte å pushe på bra hele veien. Jeg åpna ganske hardt, men det gjorde de bak meg også, så jeg var veldig fornøyd med at de aldri kom helt opp.

- Det så ut som om du hadde full kontroll?

- De jobba jo sammen bak der, så da hadde vel Stina og Ida et ekstra gir på slutten der. De hadde i hvert fall veldig mye høyere fart enn meg da de kom forbi. Det er det ikke noen tvil om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer