POSITIV:
Ingvild Flugstad Østberg skryter av Egil Kristiansen.
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
POSITIV: Ingvild Flugstad Østberg skryter av Egil Kristiansen. Foto: Thomas Brun / NTB scanpixVis mer

Østberg er glad på skiskytternes vegne: - En staut kar

Ingvild Flugstad Østberg (25) mener at de norske skiskytterherrene får en tydelig trener med en klar filosofi.

For et par uker siden ga Egil Kristiansen beskjed om at han ikke lenger ville fortsette som trener for langrennsjentene.

Mandag kom TV 2 med nyheten om at han ville meldte overgang til skiskytterleiren, og tirsdag ble han presentert i sin nye trenerjobb for skiskytterlandslaget for menn.

Ingvild Flugstad Østberg har hatt ham som trener på landslaget i flere sesonger, og Kristiansen var sammen med kollega Roar Hjelmeset sterkt delaktig i framgangen hun hadde sist sesong.

- De får en veldig bra mann med mye god erfaring og som har mye å bidra med på mange områder. De får en veldig tydelig trener med en klar filosofi på trening og teknikk, sier Østberg til NTB.

I gang Østberg er i likhet med lagvenninnene samlet på Olympiatoppen denne uken. Der er også landslagene i skiskyting, kombinert og skøyter. Tirsdag var Østberg ute på en to og en halv times rulleskiøkt som blant annet inkluderte et sveip opp til idylliske Maridalen i feiende flott og varmt vårvær.

Nevnte Kristiansen, som ennå formelt er under kontrakt med Norges Skiforbund, brukte formiddagstimene på teknikkterping på rulleskimølla med landslagets debutant Kari Øyre Slind.

- Jeg regner med at han sa klart fra om hvordan han ville ha. Han gir klare, utvetydige beskjeder, og han er en staut kar som ikke legger noe imellom, sa Østberg.

Gått opp Flugstad har fått med seg litt av hvert siden sesongen ble avsluttet i starten av april. Blant annet var hun på en fire dager lang tur til Etiopia som ambassadør for Right To Play i månedsskiftet april/mai.

- Har det gått opp for deg nå hva du var med på sist vinter?

- Ja, jeg gikk jo en stund og sa at jeg ikke hadde skjønt hva som hadde skjedd, og det fortsatte litt utover våren også, men jeg har nok skjønt det nå. Det var jo helt vanvittig det at jeg ikke hadde tatt noen pallplasser på distanse før denne sesongen i det hele tatt, og så var jeg omtrent på pallen i alt som var av helger utover vinteren. I tourer og i alt.

25-åringen fra Gjøvik sier at det heller ikke alltid var enkelt for venner og familie og de som har kjent henne lengst å sette ord på det som ble hennes store gjennombruddssesong.

- Noen forventer sikkert at jeg skal ta nye store steg, men jo nærmere toppen og jo høyere oppe du er, jo vanskeligere er det å ta de neste stegene. Det er veldig ulogisk at jeg skal ta like store steg neste år, men det er i hvert fall målet at jeg skal forbedre meg enda mer til neste sesong.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.