Østberg får beholde seieren i Rally Portugal

Citroën dropper å anke Hirvonen-disk.

BEHOLDER SEIEREN: Mads Østberg likte dårlig å vinne på at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert, men nå blir det sånn.Foto: SCANPIX/AP/Francisco Seco
BEHOLDER SEIEREN: Mads Østberg likte dårlig å vinne på at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert, men nå blir det sånn.Foto: SCANPIX/AP/Francisco Seco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Citroën kommer likevel ikke til å anke diskvalifikasjonen av Mikko Hirvonen i Rally Portugal. Det betyr at Mads Østberg beholder seieren.

- Citroën offentliggjorde opprinnelig at vi aktet å anke juryens avgjørelse, men videre analyse avdekket ikke nye tekniske elementer. Etter å ha konsultert flere eksperter har vi derfor besluttet ikke å forfølge saken videre, sa Citroën-sjef Yves Matton tirsdag.

Hirvonen kjørte inn til seier søndag, og de 25 poengene for seier ville sendt ham til topps i VM-sammendraget ni poeng foran lagkamerat Sebastien Loeb.

Finnen ble diskvalifisert etter den tekniske inspeksjonen fordi clutchen var i strid med reglementet. Dermed rykket Østberg opp til førsteplass, Jevgenij Novikov til 2.-plass og Petter Solberg til 3.-plass.

Det betyr at Ford fikk alle pallplasseringene i rallyet. Loeb krasjet og brøt første dag, men han beholder ledelsen i VM fire poeng foran Solberg.

Matton understreker at det aldri var meningen å konkurrere med ulovlige deler.

- Vår leverandør har sendt oss en beklagelse der det medgis at det er blitt levert deler som ikke er i henhold til dokumentasjonen. Dette brevet bekrefter at det ikke var vår hensikt å jukse, sa Matton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer