Østberg får beholde seieren i Rally Portugal

Citroën dropper å anke Hirvonen-disk.

BEHOLDER SEIEREN: Mads Østberg likte dårlig å vinne på at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert, men nå blir det sånn.Foto: SCANPIX/AP/Francisco Seco
BEHOLDER SEIEREN: Mads Østberg likte dårlig å vinne på at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert, men nå blir det sånn.Foto: SCANPIX/AP/Francisco SecoVis mer

Citroën kommer likevel ikke til å anke diskvalifikasjonen av Mikko Hirvonen i Rally Portugal. Det betyr at Mads Østberg beholder seieren.

- Citroën offentliggjorde opprinnelig at vi aktet å anke juryens avgjørelse, men videre analyse avdekket ikke nye tekniske elementer. Etter å ha konsultert flere eksperter har vi derfor besluttet ikke å forfølge saken videre, sa Citroën-sjef Yves Matton tirsdag.

Hirvonen kjørte inn til seier søndag, og de 25 poengene for seier ville sendt ham til topps i VM-sammendraget ni poeng foran lagkamerat Sebastien Loeb.

Finnen ble diskvalifisert etter den tekniske inspeksjonen fordi clutchen var i strid med reglementet. Dermed rykket Østberg opp til førsteplass, Jevgenij Novikov til 2.-plass og Petter Solberg til 3.-plass.

Det betyr at Ford fikk alle pallplasseringene i rallyet. Loeb krasjet og brøt første dag, men han beholder ledelsen i VM fire poeng foran Solberg.

Matton understreker at det aldri var meningen å konkurrere med ulovlige deler.

- Vår leverandør har sendt oss en beklagelse der det medgis at det er blitt levert deler som ikke er i henhold til dokumentasjonen. Dette brevet bekrefter at det ikke var vår hensikt å jukse, sa Matton.

- Hendelsen tvinger oss til å gå gjennom prosedyrene våre, siden dette ikke ble avslørt av våre egne kontroller.

Ved å varsle en anke søndag fikk Citroën 48 timers frist til å undersøke om det var håp om å vinne fram. Resultatene fra rallyet forble uoffisielle helt til det franske bilmerket tirsdag besluttet ikke å gå videre i ankeprosessen.

Hirvonen godtar avgjørelsen.

- Slik skjer, og man må bare akseptere det. Vi må ta lærdom av det og prøve igjen, sa han.

(NTB)