Ingvild Flugstad Østberg vant i Davos

Østberg feirer seieren med ost og kjelke

Første seier på nesten et år.

FIKK KJELKE: Ingvild Flugstad Østberg ble dratt på en liten æresrunde av Ragnhild Haga etter dagens seier i Davos. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån
FIKK KJELKE: Ingvild Flugstad Østberg ble dratt på en liten æresrunde av Ragnhild Haga etter dagens seier i Davos. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): - Trengte du dette?, spør Dagbladet Ingvild Flugstad Østberg etter den første seieren hennes i verdenscupen siden hun vant den noe uvanlige femkilometer fellesstarten i Val Müstair første nyttårsdag i år.

I mellomtida har hun gått på en gedigen VM-smell der hun reiste hjem i skuffelse, for så å vurdere å legge opp etter sesongsavslutninga i Quebec i mars.

- Jeg får beskjed om å klappe meg selv på skuldra litt oftere, for det er ikke alle som vinner skirenn hele tida. Det gjør ikke jeg heller, og da skal man jo egentlig være ganske fornøyd med det og vite at jeg kan. På en god dag kan jeg faktisk være en ganske god skiløper.

Trengte det ikke

En sprudlende Østberg er i hvert fall et tydelig tegn på at avgjørelsen om å fortsette å gå på ski var riktig, men spørsmålet var altså om hun følte hun trengte denne seieren etter all motgangen.

- Det er et godt spørsmål, sier hun til Dagbladet.

- Jeg har jo sagt også før denne helgen, at planen har vært å få litt og litt stigning i formen for hver helg, og jeg kjente i går at jeg følte meg bra. Men jeg hadde ikke forventa å vinne i dag, og sånn sett hadde jeg ikke trengt det heller for å få bekrefta at jeg er der jeg skal være. Men å vinne skirenn er det deiligste som fins, det, så jeg takker ikke nei til det, ler hun.

Ragnhild Haga var nærmest Østberg i selve løpet, men unnet lagvenninna seieren.

- Jeg hadde jo et lite håp om at jeg kunne ta det, men samtidig unner jeg Ingvild å vinne her i dag. Hun har hatt en litt dårligere sesongstart enn hun hadde håpet på, og jeg har hatt en mye bedre sesongstart enn jeg hadde forventa, sier Haga til Dagbladet.

Ost og kjelke

Som en del av førstepremien i Davos får Østberg med seg en solid bit ost og en relativt stor kjelke. De blir ingredisenser i feiringa av sesongens første verdenscupseier.

- Nå skal jeg kjøre kjelke, for det har jeg vunnet, smiler hun i pressesonen etter løpet.

- Det blir ost og kjelke til kvelds?

- Ja, det blir det.

Når feiringa er over i kveld, begynner hverdagen igjen for både Østberg og resten av langrennsfolket. De fleste blir igjen i Davos og lader opp til de kommende rennene i italienske Toblach.

Det skal også Østberg, og akkurat den oppladninga blir litt enklere med denne seieren om bord.

- Det er ikke så ofte jeg vinner verdenscupløp, men jeg viser med det her at jeg er i stand til å være med og kjempe om seieren når jeg har en god dag, sier Østberg.

- Jeg følte aldri at det gikk kjempefort, men det er på sånne dager det kanskje går fort, da. Jeg tenkte underveis at, herregud, dette her kan ikke være noe vinnerløp, men så klarte jeg å konsentrere meg om å gå bra på ski.

- Du psyket deg selv ned?

- Ja, jeg er jo bedre på å psyke meg selv ned enn å psyke meg selv opp, så jeg må kanskje jobbe litt med det, ler hun overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer