Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg fikk rett. Monster-Johaug knuste alle: - Holdt på å dø oppi der

Vant Tour de Ski etter monsteretappe.

SUVEREN: Therese Johaug er årets vinner av Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug er årets vinner av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg gikk ut med et forsprang på 39 sekunder til motbakkedronninga Therese Johaug.

Mens Johaug trodde på en spennende duell, avskrev Østberg seg selv i seierskampen og sa før start at hun forventet å bli slått med to-tre minutter av Johaug på etappen.

Ved tidligere forsøk opp monsterbakken i Val di Fiemme har 27-åringen fra Dalsbygda aldri slått Gjøvik-jenta med mindre enn tre og et halvt minutt. Men årets utgave av Flugstad Østberg er bedre enn noensinne.

Likevel var hun sjanseløs opp alpinbakken og ble fullstendig utklasset av suverene Johaug. I mål var Flugstad Østberg hele 2,20 minutter bak langrennsdronninga fra Dalsbygda.

- Det er en ubeskrivelig god følelse. Dette har vært målet mitt i hele oppkjøringa. Det har vært jævlig hard jobbing, sier Johaug i seiersintervjuet med NRK.

- Alle på laget har pushet og hjulpet meg på hver eneste økt. Det setter jeg enormt stor pris på. Nå gleder jeg til å våkne i morgen uten å være nervøs og tenke på ski og taktikk og alt det der, sier Johaug og ler.

Johaug-bakken Nok en gang avgjorde Johaug i monsterbakken, som kanskje burde bli omdøpt til «Johaug-bakken», hvor hun er i en helt egen klasse. Alpinbakken Alpe Cermis er monsterbakken som Johaug elsker - og som konkurrentene frykter.

- Det er helt rått. Therese er ekstremt god i slike bakker, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Heidi Weng startet hele 2,26 minutter bak Østberg, men gikk i likhet med Johaug ekstremt raskt i bakken. Å ta igjen Gjøvik-jenta gikk imidlertid ikke. Dermed ble Weng nr. 3, drøye tre minutter bak Johaug.

- Jeg holdt på å dø oppi der. Jeg er glad jeg er ferdig. Jeg er ekstremt fornøyd med å klare en 2. plass sammenlagt. Jeg visste at Therese er i en egen klasse i denne bakken, sier Flugstad Østberg.

- Therese er helt rå. Det er nesten litt skremmende, supplerer Weng.

Charlotte Kalla gjorde en god etappe og klatret opp til en oppløftende 4. plass. Finske Kerttu Niskanen ble nr. 5 - uten oksygenmaske. Ragnhild Haga fulgte opp den strålende norske laginnsatsen på 6. plass.

Slik gikk det til
Johaug åpnet knallhardt og tok inn Østberg allerede helt i starten av bakken. Motbakkespesialisten la seg i ryggen til den daværende Tour de Ski-lederen, men ble raskt utålmodig.

Johaug stakk rett ifra Østberg og økte voldsomt til Gjøvik-jenta. Dermed forsvant all spenningen og Østberg fikk rett i sine spådommer om at hun var sjanseløs.

Tour de Ski-vinneren fra 2013/14 gikk i et forrykende tempo i tet og hadde plutselig sikret seg et forsprang på 1,26 minutter i løpet av én kilometer i den knalltøffe motbakken.

Heidi Weng gikk imidlertid meget raskt bak og nærmet seg Østberg enormt meter for meter, men klarte aldri å ta igjen Gjøvik-jenta.

Dermed vant Johaug foran Østberg og med Weng på den siste pallplassen .Charlotte Kalla gjorde en god etappe og klatret opp til en oppløftende 4. plass. Finske Kerttu Niskanen ble nr. 5. Ragnhild Haga fulgte opp den strålende norske laginnatsen på 6. plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media