INVOLVERT I KRASJ:  Mads Østberg. Foto: NTB Scanpix
INVOLVERT I KRASJ: Mads Østberg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Østberg fraktet til sykehus etter krasj i Rally Australia

Kolliderte med tømmerbil.

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson ble fraktet til sykehus etter å ha kollidert med en tømmerbil under trening til VM-runden i Australia.

Etter nærmere undersøkelser er de to klarert for videre gjennomkjøring onsdag og VM-runden som starter torsdag.

- Vi er sjekket og klarert for alvorlige skader. Vi fortsetter med gjennomkjøring i morgen, skriver Østberg i en sms til NTB.

Det var VG som først meldte om saken.

- Mads forteller meg at det er den mest alvorlige ulykken han har vært i noen gang, sier Østbergs far, Morten, til avisen.

Ifølge ham kjørte 27-åringen i 60-70 km/t da de krasjet med tømmerbilen. Bilen de satt i ble totalvraket.

- Det var en ganske stygg ulykke. Det skjedde fire kilometer før mål på den aller siste etappen de skulle kjøre gjennom. Der kom det plutselig en stor tømmerbil. Sjåføren hadde ikke blitt orientert om at det foregikk trening til rally-VM på veien han kjører hver dag, sier Morten Østberg.

Citroën-føreren satser fremdeles på å gjennomføre VM-runden som varer fra torsdag til søndag.I VM-sammendraget ligger Mads Østberg på 4.-plass, 117 poeng bak lederen, suverene Sebastien Ogier fra Frankrike.

Andreas Mikkelsen ligger på plassen foran med åtte poeng mer.Etter Australia står VM-runder i Frankrike og Spania på programmet, før det hele avsluttes i Wales i midten av november.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram