I GOD FORM: Ingvild Flugstad Østberg har fått gode svar så langt i sesongoppkjøringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I GOD FORM: Ingvild Flugstad Østberg har fått gode svar så langt i sesongoppkjøringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Østberg frykter å bli forfulgt av astmasaken: - Dumt for oss

Ingvild Flugstad Østberg (25) er forberedt på at astmasaken vil forfølge de norske løperne gjennom hele den kommende sesongen.

Saken har dominert langrennsbildet siden dommen mot Martin Johnsrud Sundby ble kjent i sommer. Det toppet seg da det ble kjent at Norges Skiforbund behandlet såkalte symptomfrie utøvere med astmamedisin.

– Det har blitt et veldig fokus på dette. Kanskje har det også vært overdrevent mye fokus på det, men selvfølgelig er det bra nå at granskingsgruppa er satt ned. Det er veldig bra. Det er mye vi kan lære av dette, sa Østberg da langrennsjentene inviterte til pressetreff på Kvitfjell tidligere denne uken.

Vanskelig

Østberg sier at hun har opplevd situasjonen som vanskelig.

– Kanskje har noen fått feil inntrykk av dette rundt omkring i Norge. Det er ikke lett for alle å vite hva som egentlig har skjedd. Det er fort gjort å lese overskriftene og ferdig med det. Det kan jeg kjenne igjen meg selv i også. Det er en av de dumme sidene med denne saken. Det er dumt for oss som legger så mye i dette som vi gjør og ikke har gjort noe galt.

Hun vet at det slett ikke er over ennå.

– Det eneste vi vil er å være ærlige og redelige, og da er det selvsagt kjedelig når fokuset blir dette. Men nå er det blitt slik, og det ser heller ikke ut til at det vil slutte med det første. Så da er det bare å stå i det. Det er bare å være forberedt på at dette vil være med oss denne sesongen.

Trøbbel

Østberg sier at hun møter en masse mennesker på gata som ønsker å snakke om det som er kommet fram de siste ukene.

– Vi trener mye for å bli best, og dette er liksom ikke oss. Men det er dette andre greiene som folk vil spørre om. Det blir fort langt og innviklet om en skal forklare dette ordentlig, og da blir det nesten bare slik at du får la de tenke som de vil og så får heller jeg konsentrere meg om å trene. Vi må bare stå i det og gjøre det beste ut av det. Dette plager meg ikke når jeg trener. Jeg er i stand til å gjøre jobben som trengs.

Fjorårets kvinnelige langrennskomet sier at treningen har gått fint helt siden den startet opp igjen siden forrige sesong.

– Det kjedelige svaret er at jeg har fått trent veldig bra, ikke har jeg vært syk og ikke har jeg vært skadd. Det er noen økter her og der som ikke har vært så bra, men det henger sammen med at vi trener såpass mye. Da er det ikke så rart om ikke alle økter er solskinnsøkter.

(NTB)