Østberg gikk uten feste: - Jeg kommer til å angre. Fy fader

Nå har også jentene droppet festesmurningen.

SATSER STERKT: Ingvild Flugstad Østberg staker ved runding på stadion på Beitostølen. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
SATSER STERKT: Ingvild Flugstad Østberg staker ved runding på stadion på Beitostølen. Foto: John Rasmussen/DagbladetVis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): De norske langrennsstjernene åpnet i dag sesongen i på Beitostølen. Først ut var jentens 7,5 kilometer klassisk.

Og mens Maiken Caspersen Falla feiget ut, velger Ingvild Flugstad Østberg som første stjerne å gå uten feste. Det har aldri skjedd før at en kvinnelig løper har staket seg gjennom en konkurranse, skriver NRK.

Men i dag er de i gang. Gjøvik-jenta havnet til slutt på en solid femteplass.

- Jeg angrer ikke, men jeg må innrømme at jeg lengtet etter feste noen ganger der. Trodde nesten ikke jeg skulle komme opp bakkene, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter rennet.

Bestemte seg rett før start Østberg bestemte seg i NRK-intervjuet to (!) minutter før start:

- Det hadde vært tøft å prøve. Jeg kommer til å angre. Fy fader, når jeg kommer til runding ønsker jeg sikkert å gå til mål, sa Østberg til NRK.

Østberg åpnet sterkt, men falt bakpå ved 5,4 kilometer. Men i mål var hun likevel ikke mange sekundene bak ledende Kari Øyre Slind, som ledet ved det tidspunktet.

- Uansett vil hun komme styrket ut av dette, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Johaug: Kjempetøft Therese Johaug vant rennet på Beitostølen, drøye 38,4 sekunder foran Heidi Weng.

Hun var glad for at hun valgte feste:

- Jeg hadde kanonski, og er veldig fornøyd med at jeg valgte det. Det var knalltøft av Ingvild, jeg så hun diskuterte med seg selv foran rennet. Det var kjempetøft gjort av henne, all ære til henne, sier Therese Johaug.