Østberg i flydrama i Mexico

Passasjerer varslet om drivstofflekkasje i lufta.

UBEHAGELIG UTSIKT: Dette var det Mads Østberg og flypassasjerene så da besetningen varslet om vendereis til Leon uten å oppgi årsaken. Foto: Privat/Twitter
UBEHAGELIG UTSIKT: Dette var det Mads Østberg og flypassasjerene så da besetningen varslet om vendereis til Leon uten å oppgi årsaken. Foto: Privat/TwitterVis mer

(Dagbladet): Mads Østberg skulle vært hjemme i Norge i ettermiddag, etter helgas Rally Mexico.

I stedet sitter Våler-gutten fortsatt på hotellet i Leon - etter at flyet hans nødlandet i natt norsk tid.

Mellom fem og sju minutter etter avgang fra flyplassen kunne den norske rallykjøreren og de andre passasjerene selv se drivstoff strømme ut fra under vingen.

Nordmannen meldte først om dramatikken på sin egen Twitter-side, med ordene «grunnen til at vi fortsatt er i Leon. Helt sinnssykt!»

- Det var en ubehagelig opplevelse, ja, sier Østberg til Dagbladet på telefon fra Mexico.

Passasjer varslet 24-åringen forteller at episoden ble unødvendig dramatisk da flybesetningen bare fortalte at flyet skulle snu, uten å opplyse om grunnen. Det var en passasjer som varslet om den åpenbare lekkasjen.

- Jeg må si at det var klønete håndtert. Jeg tror ikke flyvertinna hadde verdens beste dag. Hadde det vært folk som var mer nervøse enn oss for å fly kunne det blitt veldig dramatisk der, sier Østberg.

Flighten var nemlig full av rallyfolk som var på vei hjem til Europa, blant annet finnene Jari-Matti Latvala og Mikko Hirovonen - pluss Østbergs team på tre nordmenn og en svenske.

- Dette er folk som er vant til å reise, vi skjønner at flyet ikke knekkker i to og ramler ned. Men det er en grunn til at det lekker bensin,  og flyet er ikke designet til å gjøre det.

Overrasket flykapteinen Flere om bord tok bilder av lekkasjen utenfor flyvinduet, og kapteinen på jeten fikk først se omfanget etter landing.

- Vi visste ikke hva det var i lufta, men og da kapteinen så bildene ble han mer overrasket enn oss. Dæven, han trodde ikke det var så ille. Han visste om lekkasjen, men ikke at den var så stor, sier Østberg.

FIN PLASSERING: Mads Østberg (t.v) og kartleser Jonas Andersson avanserte til fjerdeplass på tampen av rallyet, en plassering teamet er meget godt fornøyd med. Foto: EPA/Jose Mendez
FIN PLASSERING: Mads Østberg (t.v) og kartleser Jonas Andersson avanserte til fjerdeplass på tampen av rallyet, en plassering teamet er meget godt fornøyd med. Foto: EPA/Jose Mendez Vis mer

- Var det en lettelse å komme ned på jorda igjen?

- Ja, det var det, klart det. Det er kjedelig å bli her en dag til, men sikkerheten er aller viktigst.

Først om noen timer skal Østberg ombord på et nytt fly, via Houston og New York før turen går til Norge. Han plages fortsatt ikke av angst i flysetet.

Ikke flyskrekk - Nei, jeg har fortsatt ikke flyskrekk. Å fly er en del av gamet, så det skal nok gå bra. Det er klart at det som skjedde aldri er noen hyggelig opplevelse. Men mest av alt har jeg hjemlengsel nå.

Han kan glede seg over et vellykket Mexico-rally, der han ble nest beste nordmann på fjerdeplass. Petter Solberg tok plassen foran.

- Jeg synes det ble et bra løp, vi gjorde en klar forbedring tempomessig i forhold til fjoråret. Og avstanden til de beste er mindre. Det ble en fin fjerdeplass og en lærerik helg. Når vi kommer tilbake neste år vil jeg tror det er mulig å kjempe om en pallplass, sier Østberg.

PALL NESTE ÅR: Mads Østberg kjørte inn til mål med punktert hjul i går. Foto: EPA/JOSE MENDEZ
PALL NESTE ÅR: Mads Østberg kjørte inn til mål med punktert hjul i går. Foto: EPA/JOSE MENDEZ Vis mer