I TOPPEN: Mads Østberg kjemper om en sjetteplass i Rally Spania Katalonia. Foto: AP Photo / LEHTIKUVA / Mikko Stig
I TOPPEN: Mads Østberg kjemper om en sjetteplass i Rally Spania Katalonia. Foto: AP Photo / LEHTIKUVA / Mikko StigVis mer

Østberg kjemper om topp 6-plassering

I Rally Spania Katalonia.

Mads Østberg er beste norske på sjuendeplass etter lørdagens etappe i Rally Spania Katalonia.

Finnen Jari-Matti Latvala har sikret seg en knapp ledelse på hjemmeføreren Dani Sordo. Belgieren Thierry Neuville holder tredjeplassen, snaue halvminuttet bak.

Den allerede klare VM-vinneren Sebastien Ogier tar det litt roligere og er nummer fire.

Østberg må finne seg i å kjempe om å komme blant de seks beste. Andreas Mikkelsen, som var nummer seks etter de tre første prøvene fredag kveld, fikk problemer på den fjerde prøven og kom ikke til start på de neste prøvene.

De ni første prøvene er kjørt på asfalt, men rallyet avsluttes søndag med seks fartsprøver på grus.

Mads Østberg har etter hvert funnet rytmen og har hele tiden klatret på resultatlisten. Han avsluttet lørdagen på sjuendeplass totalt, men er frakjørt med nesten to og et halvt minutt. Nordmannen har kjørt med en girkasse som egner seg best for grusprøver, og derfor har det tatt litt ekstra tid å finne godfølelsen i bilen.

- Etter en og en halv dag på asfalt, føler jeg at vi fikk en god avslutning, sa Østberg etter lørdagens etappe.

- Det tok litt tid å finne det riktig oppsettet på asfalt med den girkassen vi har, men jeg syns vi fikk en bra avslutning på dagen. I ettermiddag har vi jobbet med finjustering, og det betyr at vi har tatt et stort skritt i riktig retning. Søndag er det klart for grus, og jeg har en god start posisjon for et enda bedre resultat.

Rally Spania skifter underlag fra asfalt til grus, og alle bilene bygges om under en 75 minutter lang service lørdag. Søndag venter seks grusprøver.

(NTB)