Mads Østberg i Rally Catalonia

Østberg kjørte seg opp til 5. plass i Rally Catalonia

Mads Østberg tok seg opp til femteplassen på siste dag av Rally Catalonia i Spania. VM-rundeseieren gikk til britiske Kris Meeke. 

FEMTEPLASS: Mads Østberg klatret til en femteplass i VM-runden i Katalonia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Mads Østberg klatret til en femteplass i VM-runden i Katalonia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Østberg lå på sjuendeplass etter lørdagens fartsprøver. Selv om avstanden til Meeke økte gjennom søndagen, klatret han opp to plasser på den endelige resultatlista. Han endte til slutt to minutter og 26 sekunder bak vinnertiden.

- Dette er et resultat som bygger selvtillit og gir en veldig god følelse før neste runde i Wales. Tempoet på grus visste vi var bra, og vi ledet rallyet etter fire fartsprøver. Å kjøre på asfalt lørdag og søndag har nesten vært som å lære alt på nytt igjen, for denne bilen er så mye raskere og enormt forskjellig fra den tidligere WRC-bilen. Men vi har tatt det steg for steg og lært masse om hvordan bilen fungerer på asfalt, og progresjonen vi har hatt er jeg veldig fornøyd med, sa Østberg etter endt dag.

Østfoldingen skilte nylig lag med kartleserveteranen Ola Fløene. Sesongavslutningen skal brukes til å avklare hvem han får med seg i passasjersetet neste sesong. Torstein Eriksen fikk sjansen i Catalonia og fikk etter endt rally toppkarakter av mannen bak rattet.

Meekes femte

Meeke sikret sin femte rundeseier i rally-VM ved å slå regjerende verdensmester Sébastien Loeb med 28 sekunder. To av britens triumfer har kommet i årets sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer