FEMTEPLASS: Mads Østberg klatret til en femteplass i VM-runden i Katalonia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Mads Østberg klatret til en femteplass i VM-runden i Katalonia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpixVis mer

Mads Østberg i Rally Catalonia

Østberg kjørte seg opp til 5. plass i Rally Catalonia

Mads Østberg tok seg opp til femteplassen på siste dag av Rally Catalonia i Spania. VM-rundeseieren gikk til britiske Kris Meeke. 

Østberg lå på sjuendeplass etter lørdagens fartsprøver. Selv om avstanden til Meeke økte gjennom søndagen, klatret han opp to plasser på den endelige resultatlista. Han endte til slutt to minutter og 26 sekunder bak vinnertiden.

- Dette er et resultat som bygger selvtillit og gir en veldig god følelse før neste runde i Wales. Tempoet på grus visste vi var bra, og vi ledet rallyet etter fire fartsprøver. Å kjøre på asfalt lørdag og søndag har nesten vært som å lære alt på nytt igjen, for denne bilen er så mye raskere og enormt forskjellig fra den tidligere WRC-bilen. Men vi har tatt det steg for steg og lært masse om hvordan bilen fungerer på asfalt, og progresjonen vi har hatt er jeg veldig fornøyd med, sa Østberg etter endt dag.

Østfoldingen skilte nylig lag med kartleserveteranen Ola Fløene. Sesongavslutningen skal brukes til å avklare hvem han får med seg i passasjersetet neste sesong. Torstein Eriksen fikk sjansen i Catalonia og fikk etter endt rally toppkarakter av mannen bak rattet.

Meekes femte

Meeke sikret sin femte rundeseier i rally-VM ved å slå regjerende verdensmester Sébastien Loeb med 28 sekunder. To av britens triumfer har kommet i årets sesong.

Ott Tänak fra Estland ble nummer tre etter i alt 19 fartsprøver.

Andreas Mikkelsen ledet Catalonia-rallyet etter fredagens kjøring, men mulighetene for seier forsvant på asfaltetappene lørdag. Med sin nye Hyundai traff nordmannen en stor stein på den tolvte fartsprøven.

Bilen fikk så store skader at Mikkelsen fikk spolert alle sjanser om en topplassering. Han stilte likevel til start søndag og endte totalt på en 18.-plass sammenlagt.

Positive erfaringer

- Det har vært en helg med mange positive erfaringer. Grusetappene er jeg veldig fornøyd med. Å lede etter første dag med ny bil og nytt team, er helt fantastisk. Det overgår nesten hva jeg hadde drømt om. Men asfalten ble vanskeligere enn det jeg hadde forutsett, sa Mikkelsen.

I VM-sammendraget leder Ogier med 198 poeng. Han har 37 poeng ned til toer Tänak, mens det er ytterligere ett poeng til Thierry Neuville fra Belgia. Det gjenstår to VM-runder i henholdsvis Storbritannia og Australia.

(NTB)