Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg klar for Tour de Ski

Returnerer til verdenscupsirkuset i konkurransen hun vant forrige sesong.

TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg får igjen konkurrere. Her fra høydesamling i Val Senales tidligere i høst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg får igjen konkurrere. Her fra høydesamling i Val Senales tidligere i høst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ingvild Flugstad Østberg er tatt ut i den norske troppen til Tour de Ski. Det kom fram i dagens uttak fra Skiforbundet.

Lege Øystein Andersen sier at det er gjort en totalvurdering av Østbergs helse før uttaket.

- Ut i fra en totalvurdering så er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Skiforbundet langrenn.

Østberg selv er naturligvis glad for å være tilbake med startnummer på brystet.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur, sier Ingvild Flugstad Østberg.

- Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av og være på start igjen, og deretter ta det steg for steg, fortsetter fjorårets vinner av touren.

Langrennsløperen fra Gjøvik fikk konkurransenekt før sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november og har ikke deltatt i verdenscuprennene i Ruka, Lillehammer og Davos.

- Sportslig sett er det nå viktig for Ingvild å få gå skirenn, og for oss er det viktig å ha henne med på laget igjen, sier hovedtrener kvinner elite Ole Morten Iversen.

- Ikke optimalt

En gråtkvalt Østberg fortalte på pressekonferansen under sesongstarten på Beitostølen at hun ikke hadde passert helsesjekken som utføres jevnlig for landslagsløperne.

En måned seinere er hun nå igjen klar for å konkurrere. Landslagstrener Ole Morten Iversen utelukker ikke at det kan være aktuelt for Østberg å stå av underveis i touren.

- Forberedelsene til Tour de Ski har ikke vært optimale for Ingvild, og vi forventer ikke at hun skal prestere opp mot sitt beste enda. Vi tror at å få gått noen skirenn nå kan være viktig for henne, med tanke på bedre prestasjoner senere i sesongen, så får vi vurdere touren underveis, sier Iversen.

Svenske tilbake

Østberg er ikke den eneste topputøveren i langrennssporet som har hatt problemer med å oppfylle kravene i en helsesjekk på forvinteren.

Etter åpningshelgen i Ruka i Finland kom det også beskjed fra det svenske skiforbundet at Frida Karlsson hadde fått startnekt og måtte redusere sin totale belastning over ubestemt for å komme tilbake med startnummer på brystet.

Svenskene får imidlertid tilbake en av sine store håp til Tour de Ski. Ebba Andersson er med i den svenske troppen til konkurransene i Alpene, etter at et trøblete kne har holdt henne ut av stand til å konkurrere i sesonginnledningen.

Etter fem uker med rehabilitering melder Andersson seg klar igjen til touren.

- Jeg har ingen problemer etter helga, og etter samtaler med fysio og legeteamet, kjenner jeg at kneet er klart for å starte renn. Jeg har virkelig lengtet og sett fram til å konkurrere igjen, sier Andersson i pressemeldingen om det svenske uttaket.

Disse stiller for Norge, kvinner:

Therese Johaug - IL Nansen
Heidi Weng - IL BUL
Maiken Caspersen Falla - Gjerdrum IL
Ingvild Flugstad Østberg - Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga - Åsen IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen - IL Heming
Lotta Udnes Weng - Nes Ski
Tiril Udnes Weng - Nes Ski
Kari Øyre Slind - Oppdal IL
Anne Kjersti Kalvå - Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge

Menn:

Johannes Høsflot Klæbo - Byåsen IL
Didrik Tønseth - Byåsen IL
Emil Iversen - IL Varden Meråker
Sjur Røthe - Voss IL
Hans Christer Holund - Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger - Lyn Ski
Pål Golberg - Gol IL
Martin Løwstrøm Nyenget - Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet
Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF
Erik Valnes - Bardufoss og omegn IF