Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg klinket til med pallplass i Rally Sverige

Ogier vant.

PÅ PALLEN: Mads Østberg, i sin Ford Fiesta WRC, kjørte inn til 3. plass i Rally Sverige. Foto: Micke Fransson / TT / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Mads Østberg, i sin Ford Fiesta WRC, kjørte inn til 3. plass i Rally Sverige. Foto: Micke Fransson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Favoritten Sebastien Ogier sikret søndag seieren i VM-runden i rally i Sverige. Mads Østberg ble beste norske på 3.-plass.

Hayden Paddon fra New Zealand snek seg mellom Ogier og Østberg. Andreas Mikkelsen kjørte inn til 4.-plass sammenlagt.

Vinneren Ogier vant seks av tolv fartsprøver søndag. Han har nå vunnet Rally Sverige tre ganger.

Lykkelig - Jeg er en svært lykkelig mann. Det har vært en strålende helg. Vi presset oss til det ytterste, og da er det helt overveldende at vi klarte å vinne igjen. Dette var langt fra den enkleste helgen. Jeg var nødt til å angripe og ta sjanser gjennom hele helgen, sa Ogier.

Henning Solberg ble nummer sju.

I VM-sammendraget har den regjerende verdensmesteren 56 poeng. Andreas Mikkelsen er på 2.-plass med sine 33 poeng, mens Mads Østberg har 27.

- Det er stort med en pallplass her i Sverige. For oss går det bare bedre og bedre, sa Østberg og seg selv og samarbeidet med kartleseren Ola Fløene.

Sterk Mikkelsen hadde sin problemer underveis, men avsluttet bra i den amputerte utgaven av Rally Sverige. Mildvær og regn hadde ødelagt de fine vinterveiene og en rekke fartsprøver måtte strykes.

- Vi hadde et håp om å være med å kjempe om seieren, men alt i alt gjorde vi for mange feil, sa 26-åringen.

- Med vår tidlige startposisjon, visste jeg at vi måtte pushe hardt for å klare en pallplass. Vi åpnet lørdagen veldig bra, men på Rämmen-etappen hadde vi en note som var i overkant optimistisk. Vi skled av veien, og måtte finne et sted vi kunne snu bilen. Dette tapte vi mye tid på. Da innså jeg at også seierspallen ville bli i vanskeligste laget, og konsentrerte meg om å sikre fjerdeplassen, fortalte Mikkelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media