Østberg krasjet i stein i Rally Australia

- Hadde jeg truffet den med fronten, ville det vært slutt.

HELL I UGELL: Mads Østberg kjørte på en stein under en av dagens fartsprøver i Rally Australia. Han slapp tross alt heldig unna, selv om sammenstøtet var såpass kraftig at døra hans slo opp. Foto: William West, AFP / NTB Scanpix
HELL I UGELL: Mads Østberg kjørte på en stein under en av dagens fartsprøver i Rally Australia. Han slapp tross alt heldig unna, selv om sammenstøtet var såpass kraftig at døra hans slo opp. Foto: William West, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mads Østberg kjørte sidelengs inn i en stein under den sjette av åtte fartsprøver i Rally Australia i dag. Døra på førersiden i Ford Fiestaen fløy opp etter sammenstøtet.

- Jeg traff den sidelengs og døra slo opp. Vi dro nesten av veien og inn i trærne, sier han til WRC.com.

Nordmannen mener det kunne gått verre om han hadde truffet steinen i en annen vinkel.

- Det var bra at jeg traff steinen sidelengs, for hadde jeg truffet den med fronten av bilen, ville det vært slutt, sier Østberg.

Mikkelsen i trøbbel Han klarte å fullføre fartsprøven på åttendeplass, men mistet femteplassen han hadde jobbet seg opp til i sammendraget etter å ha startet dagen på sjuendeplass.

Etter dagens åtte fartsprøver er han på sjetteplass sammenlagt.

BILTRØBBEL: Andreas Mikkelson startet rallyet strålende og ledet etter de to første fartsprøvene i går. I dag falt han ned til sjuendeplass sammenlagt etter problemer med bilen. Foto: Rally Australia / AP / NTB Scanpix
BILTRØBBEL: Andreas Mikkelson startet rallyet strålende og ledet etter de to første fartsprøvene i går. I dag falt han ned til sjuendeplass sammenlagt etter problemer med bilen. Foto: Rally Australia / AP / NTB Scanpix Vis mer

Andreas Mikkelsen ledet VM-runden i Australia etter de to første fartsprøvene i går, men hadde også problemer med bilen i dag. Han falt stadig lengre ned på sammenlagtlista, og er på sjuendeplass etter 10 av totalt 22 fartsprøver.

Trodde det var punktering - Bilen føltes veldig merkelig på venstresiden. Jeg trodde det var en punktering, men det kom til et punkt der det ikke ble verre og ikke bedre. Jeg hadde ikke noe grep ut av svingene. Jeg må stoppe underveis og ta en titt, sa Mikkelsen til WRC.com etter dagens sjette fartsprøve.

Han avsluttet andre dag med henholdsvis andre- og tredjeplass på de to siste fartsprøvene, men ligger rett bak Østberg i sammendraget.

De to nordmennene er like over ett minutt bak ledende Sebastien Ogier, som vant sju av åtte fartsprøver i dag.