Østberg leder Rally Finnskog

Men har tekniske problemer med bilen.

Problemer: Mads Østberg leder, men sliter med bilen i Rally Finnskog etter den første dagen. Foto: Morten Holm / Scanpix
Problemer: Mads Østberg leder, men sliter med bilen i Rally Finnskog etter den første dagen. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Tekniske vanskeligheter har også Anders Grøndal og Eyvind Brynildsen. Igjen er det tradisjonsrike rallyløpet på Finnskogen krevende. De tre fartsetappene fredag kveld var lange og utfordrende.

Østberg har inntatt ledelsen, men toeren fra Rally Sverige er ikke sikker på at han får beholde ledelsen når Rally Finnskog avsluttes lørdag.

- Jeg vet ikke hva som er problemet, men tror det kan være clutchen eller noe annet med drivverket. Vi får se på service i kveld. Dessverre har vi ikke så mye deler med oss, så jeg vet ikke om vi klarer å få reparert bilen, sa Østberg.

16,7 sekunder skiller til Brynildsen. Heller ikke han er sikker på om det blir mer kjøring.

- Det er bare helt forferdelig. Det er noe med motoren. Den går ikke som den skal. Jeg tviler på at vi kan fullføre i morgen, sa Brynildsen.

Anders Kjær har inntatt en noe overraskende tredjeplass. Larvik-føreren har to minutter og ni sekunder opp til Østberg.

- Det er gøy å kjøre i mørket for en gangs skyld, men jeg synes vi har mye å gå på, sa Kjær.

Ødelagt reim Den som har hatt størst problemer av toppførerne i kveld er NM-leder Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han har vunnet de to første NM-rundene i år, men brøt etter store problemer under fredagens kjøring. Grøndal er lørdag tilbake bak rattet.

- Allerede etter 500 meter på første etappe mistet vi servostyringen og etter hvert forsto jeg at det var reima som driver både servoen og dynamoen som var røket. En slik hadde jeg bak i bilen og kunne bytte den etter etappen. Men så viste det seg at den reima vi hadde ikke passet, og da var det utgjort. Men vi starter igjen i morgen, og vi skal kjempe om viktige NM-poeng, sa Grøndal.

Fem fartsetapper gjenstår av årets Rally Finnskog. Det er målgang i Kongsvinger sentrum lørdag klokken 16.00.

(NTB)