SKUFFET: Mads Østberg er ute av Rally Portugal etter å ha kommet feil i en sving og rullet rundt med bilen i dag. Både han og kartleseren kom uskadd fra det hele. Foto: AFP /JONATHAN NACKSTRAND
SKUFFET: Mads Østberg er ute av Rally Portugal etter å ha kommet feil i en sving og rullet rundt med bilen i dag. Både han og kartleseren kom uskadd fra det hele. Foto: AFP /JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Østberg ledet Rally Portugal - så gikk det galt

Rullet rundt med bilen og ut av rallyet.

Rallyføreren Mads Østberg rullet rundt med bilen på den tredje fartsprøven i Rally Portugal fredag. Han ledet konkurransen på det tidspunktet.

Nordmannen og kartleser Jonas Andersson kom uskadd fra hendelsen.

Østberg overtok ledelsen i rallyet på den andre fartsprøven fredag. Men uhellet var ute kort etter. I en venstresving etter 13 kilometer av SS3 mistet føreren kontrollen.

- Jeg er ordentlig skuffet akkurat nå. Jeg følte at vi hadde god flyt i bilen og at alt fungerte før uhellet inntraff.

LEDET: Mads Østberg ledet inntil uhellet i dag. Foto: EPA/MARIO CRUZ
LEDET: Mads Østberg ledet inntil uhellet i dag. Foto: EPA/MARIO CRUZ Vis mer

- Jeg må ha misforstått hva Jonas har sagt og fått «4 venstre» til å bli «5 venstre». Da går det som regel til skogs, sa Østberg.

Den norske kjøreren vant Rally Portugal i fjor. Han uttalte at han er klar for start lørdag dersom bilen blir vurdert til å være i orden når den kommer tilbake for service.

Andreas Mikkelsen lå på en sjuendeplass foran den fjerde prøven. Da hadde han et uhell som kostet ham over to og et halvt minutt. Med det falt han ned til en 16.-plass i sammendraget.

(NTB)