Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Østberg like skuffa som da hun falt fra VM-medalje: - Pallsjansen er nå lik null

Weng venter på stang inn.

SÅ LANGT ETTER PALLEN: Ingvild Flugstad Østberg var langt nede etter fellesstarten i Tour de Ski i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SÅ LANGT ETTER PALLEN: Ingvild Flugstad Østberg var langt nede etter fellesstarten i Tour de Ski i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Det var ikke sånn jeg hadde håpet dagen i dag skulle bli, det må jeg innrømme, sa Ingvild Flugstad Østberg etter å ha blitt smurt bort på gårsdagens fellesstart i Tour de Ski.

Det som skulle danne grunnlaget for en pallplass totalt i touren, endte med fullstendig kollaps og fjerdeplass i sammendraget.

- Jeg var offensiv fra start, jeg hadde lyst til å gå fort i dag og være med og prege løpet. Kjempe om seieren, men så baller det litt på seg der. Skiene kunne vært bedre, og da blir det litt til at kroppen ikke føles så bra ut etterhvert også, sier hun.

- Det er litt tungt å skjønne at sammenlagtsjansene ryker der.

Stang ut

Ingen av de norske jentene hadde ski til å være med teten helt inn til mål. Heidi Weng beit tenna ihop og berget vinnersjansene med sjuendeplassen i dag.

- Det er kjedelig at det skjer, men jeg er litt lei av at det skjer når det gjelder som mest, sier Weng, og tenker tilbake til avslutningsetappen i Tour de Canada i fjor.

- Det blir for tungt å gå så mye fiskebein i en løype du må ha feste i. Jeg er egentlig veldg fornøyd med at jeg klarte å gjøre det såpass bra, men jeg føler jeg har hatt ganske mye stang ut de siste åra.

Stang ut hadde de torsdag også. Da var det gliden som ikke matchet konkurrentene. Smørebom to dager på rad er for kostbart for Østberg.

- Jeg er ræva til å smøre ski selv, så jeg skal ikke skylde på smørerne. De gjør jo alt de kan, og så gjør vi alt vi kan. Det er ikke alltid man treffer helt, men det er klart det er ekstra kjedelig når det er en tour. Det føles litt tungt nå, sier hun.

- Jeg vil liksom ikke bare skylde på skiene, men det er litt kjedelig med stang ut. Jeg har vel vært enda mer skuffa i den mixed sonen her før, det er vel det eneste positive jeg kan ta med meg, ler hun.

Smøresjefen beklaget

For knappe fire år siden falt hun fra en VM-medalje i lagsprinten i den samme løypa hun i dag stabbet seg gjennom.

Smøresjef Knut Nystad beklaget overfor kvinnene etter løpet.

- Vi ønsker alltid å levere det beste utstyret, jeg ønsker ikke å stå her og snakke med dere. Det er bare å beklage at utøverne følte at de ikke fikk det beste utstyret, men vi gjør tross alt vårt beste, sa Nystad ifølge NTB.

- Jeg er kanskje mest lei meg, egentlig. Det var kanskje dette løpet jeg hadde gledet meg mest til. Både som enkeltløp og at jeg fortsatt var veldig med og kjempet om pallplass sammenlagt, sier Østberg.

- Muligheten for å komme på pallen nå er lik null.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 426192139


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media