VANT: Ingvild Flugstad Østberg knuste alle på dagens NM-sprint på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT: Ingvild Flugstad Østberg knuste alle på dagens NM-sprint på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Østberg med vilt gledeshyl etter å ha sikret seg NM-gullet

Sterk seier.

Vi fulgte NM-sprinten for kvinner og menn her!

OSLO/RØROS (Dagbladet): I Marit Bjørgen og Therese Johaugs fravær, var Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg de store favorittene på NM-sprinten i dag.

Og det ble Østberg som kunne juble til slutt. Landslagsløperen var knallsterk i finalen, og vant foran Kari Vikhagen Gjeitnes og Maiken Caspersen Falla.

- Skikkelig gøy Etter målpassering utløste Østberg et vilt gledeshyl for sitt første NM-gull siden 2009.

- Dette var skikkelig gøy, jeg har ikke hatt skikkelig klaff i NM på mange år.

- Jeg var skikkelig spent på oppløpet, det er skikkelig gøy å ta NM-gull, faktisk. Jeg hadde en mye bedre dag i dag enn i går. Kanskje jeg trengte den gjennomkjøringen. Det er deilig å dra til VM med en god følelse, sier Østberg til NRK.

Caspersen Falla var raskest i dagens prolog, og romeriksjenta var samtidig ute etter å ta sin fjerde strake sprintseier i NM. Det klarte hun altså ikke.

Falla-hjelp I semifinalen måtte imidlertid Falla ha hjelp. Hurtigtoget ble nemlig nummer tre, etter Kari Vikhagen Gjeitnes og Heidi Weng, men tida var mer enn god nok til å gå videre.

I den andre semifinalen vant Ingvild Flugstad Østberg foran Mari Eide.

Falla vant også den første kvartfinalen på særdeles overlegent vis. Kvartfinale nummer to ble vunnet av tidligere landslagsløper Kari Vikhagen Gjeitnes, rett foran nesa på Kathrine Harsem, mens Heidi Weng hadde full kontroll i den tredje kvartfinalen.

Fem til VM I kvartfinale nummer fire vant Ingvild Flugstad Østberg like overlegent. Celine Brun Lie var storfavoritt i den femte og siste kvartfinalen, men Heming-jenta valgte å stå over på grunn av sykdom. Dermed fikk Mari Eide en grei jobb med å ta seg videre til semifinale.

Fem jenter får gå VM-sprinten for Norge. Bjørgen, Flugstad Østberg og Caspersen Falla virker sikre, men to plasser virker fortsatt åpne. 

• Marit Bjørgen og Therese Johaug har allerede dratt til høyden for å forberede seg til VM i Falun om snaut tre uker.