Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg mista synet mot slutten av løpet: - Jeg håper ingen filma meg

Tapte nesten pallplassen inn mot mål.

SLITEN: Ingvild Flugstad Østberg går i mål som nummer to på dagens femtenkilometer i Davos. 
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix
SLITEN: Ingvild Flugstad Østberg går i mål som nummer to på dagens femtenkilometer i Davos. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): På en jubeldag for norsk damelangrenn, med femdobbelt på 15-kilometeren og alle seks norske startende blant de åtte beste, var den store overraskelsen Ingvild Flugstad Østbergs andreplass. 

Skjønt, helt overraskende var det jo ikke. Østberg har vært spådd å bli den nye Marit Bjørgen siden 2009, men først i dag fikk hun sitt endelige gjennombrudd som distanseløper. 

- Ja, det er mange som sier det, så jeg får si ja og ja, og takk for det. Jeg har jobba jevnt og trutt for det lenge, og det har vært et mål å komme på pallen i et distanserenn denne sesongen. Jeg var det sammenlagt i Kuusamo, og jeg var det i et enkeltrenn her. Nei, jeg er egentlig litt sjokka og, sier Østberg til Dagbladet. 

Synstrøbbel
- Det  var skikkelig artig å gå. Jeg går på egenhånd og gjør på en måte jobben selv, og når jeg får sekunderinger på at jeg kjemper om andreplassen er det inspirerende å gå. Jeg hadde aldri trodd det på denne distansen, også her i Davos, hvor jeg har rundt nummer tjue som beste plassering på distanse. 

I mål var hun fem sekunder foran Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. På de siste kilometerne tapte hun dermed åtte og fjorten sekunder til lagvenninnene nedover bakkene. 

Det var fordi hun ikke så skikkelig, forteller hun. 

- Jeg sleit noe innmari med synet på sisterunden. Jeg vet ikke om det var fordi jeg var sliten eller hva det var, så jeg håper ingen filma meg ned den s-kurven på slutten, sier hun og viser hvordan hun stavret seg nedover bakken. 

Andreplass totalt
Men det holdt i massevis, og nå er det Østberg som innehar andreplassen i den totale verdenscupen. Den posisjonen kan hun styrke i sprinten i morgen, og fortsetter hun som dette i distanserennene utover sesongen skal hun bli vond å slå for alle andre enn Therese Johaug. 

- Noen av de andre er jo på gode dager mellom meg og Therese, men i dag var jeg nest best. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media