Østberg mistet ledelsen i Finland

Falt ned til tredjeplass.

TREDJEPLASS:  Mads Østberg ligger på tredjeplass etter andre dag av Rally Finland. Foto: Reuters/NTB SCANPIX.
TREDJEPLASS: Mads Østberg ligger på tredjeplass etter andre dag av Rally Finland. Foto: Reuters/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mads Østberg var i ledelsen i Rally Finland, men på den ellevte prøven gikk franske Sebastien Ogier fordi. Etter annen dag ligger Østberg 38,4 sekunder bak franskmannen på tredjeplass.

Nordmannen var nummer tre i sammendraget etter første dag av rallyet i de tusens sjøers land, men på de fire første av totalt åtte fartsprøver fredag kjørte han seg opp i tet.

Østberg vant fartsprøve nummer ni, og har fire annen- og to tredjeplasser på de andre prøvene. Han klarte bare nesten å holde franskmannens tempo gjennom d finske skoger.

På den nest sisteprøven tapte nordmannen derimot over 25 sekunder til Ogier og ligger 38,2 sekunder bak lederen, også belgieren Thierry Neuville (Belgia) tok seg forbi, men nordmannen bør ha gode muligheter til å kjempe om en plass på pallen.

Ogier var helt suveren den siste delen av fredagens prøver Han var raskest på samtlige prøver fra 10 til 15.

Andreas Mikkelsen kjørte seg også oppover på resultatlisten. Han lå på den sjetteplass foran den nest sist prøven og tapte i likhet med sin landsmann Østberg også mye til konkurrentene og en lokal fører smatt forbi. På den siste fartsprøven over 2,06 kilometer i Killeri dukket han aldri opp på startstreken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.