SEIER: Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg utklasset alle på dagens 10 kilometer klassisk. Med det har hun et meget godt utgangspunkt før den avsluttende etappen i Tour de Ski. Video: NRK Vis mer

Østberg nærmer seg Tour-seier etter ny maktdemonstrasjon

Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg utklasset alle på dagens 10 kilometer klassisk. Med det har hun et meget godt utgangspunkt før den avsluttende etappen i Tour de Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL DI FIEMME / OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg leverte en ny maktdemonstrasjon på kvinnenes 10 kilometer klassisk.

Gjøvik-jenta gikk rett i tet ut fra start og mørnet motstanderne sakte, men sikkert.

Etter 5.5 kilometer var det ingen som greide å henge med Flugstad Østberg. Natalia Neprajeva, Julija Belorukova, Krista Pärmäkoski og Anastasija Sedova måtte alle slippe, en etter en.

Flugstad Østberg tok bare sekunder på sekunder på de siste fire kilometerne.

Luka gikk fra tre, fem, åtte og opp i elleve sekunder etter no kilometer. En real maktdemonstrasjon av 28-åringen, som ikke viste noen svakheter i dagens løp.

- Det var et viktig løp i dag. Jeg har forsøkt å forberede meg så godt som mulig. Jeg ventet på at de andre skulle angripe, sier Flugstad Østberg til FIS.

- Jeg er veldig glad over at jeg har ledelse til i morgen. Det er ikke favorittetappen min, så jeg trenger alle sekundene jeg har, fortsetter Gjøvik-jenta.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Øker i sammendraget

Med dagens seier har Flugstad Østberg 53 sekunders ledelse ned til Neprajeva før morgendagens monsterbakke.

- For et utgangspunkt. Hun er på vei mot noe stort, sier Jann Post i NRK.

- Selv om Ingvild frykter monsterbakken, så frykter Neprajeva den mer, fortsatte kollega Torgeir Bjørn.

Neprajeva tok andreplassen foran Sedova, Krista Pärmäkoski, Julija Belorukova og Heidi Weng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer