GOD START: Mads Østberg var nest raskest på den første fartsprøven i Rally Sverige - en 1,9 kilometer lang superspesial i Karlstad.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ JONATHAN NACKSTRAND
GOD START: Mads Østberg var nest raskest på den første fartsprøven i Rally Sverige - en 1,9 kilometer lang superspesial i Karlstad.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Østberg nest raskest

God åpning på Rally Sverige.

(Dagbladet): Mads Østberg var fattige 6,5 sekunder unna å ta sin første VM-seier i 2011-utgaven Rally Sverige. I år håper østfoldingen å holde samtlige konkurrenter i bakspeilet - inkludert fjorårsvinner Mikko Hirvonen.

- Han (Hirvonen) har tatt oss noen ganger på snø, men det kommer han ikke til å gjøre igjen. Fjoråret var strålende for meg, og vi klarte å sette press på Mikko. I år har vi alle muligheter, sa en offensiv Østberg til wrc.com før start i Karlstad.

Dømt ut i fra første fartsprøve - en 1,9 kilometer lang superspesial i Karlstad - har 24-åringen farten som skal til for å kunne innfri den friske målsettingen. Bare Mini-fører Dani Sordo var raskere enn Østberg, og vant den korte prøven med 0,3 sekunders margin.

Petter Solberg ble nest beste nordmann på delt fjerdeplass - 1,2 sekunder bak Sordo.

Kveldens fartsprøve var den første av tilsammen 24. I morgen skal det kjøres ni nye fartsprøver - flere av dem på norsk side av grensa. Rally Sverige avsluttes søndag.